Esports 26/04/2015

El Mallorca remunta el partit I l’estat d’ànim

Capgira un matx que havia començat guanyant el CD Tenerife (2-1) i aconsegueix tres punts vitals

UNA ALEGRIA  La victòria obtinguda ahir pels vermells els dóna ànims per assolir la permanència.

PalmaEl Mallorca va sumar ahir dissabte tres punts molt importants per a l’objectiu d’allunyar-se de la zona del descens de la Lliga Adelante, ja que va derrotar per 2-1 un rival directe, el CD Tenerife, a l’estadi de Son Moix.

Els gols de Xisco Jiménez i Joselu en la segona part, en ambdós casos amb la destacada participació de Marco Asensio, van permetre a l’equip balear remuntar un marcador advers després del gol de l’argentí Maxi Pérez en els primers quaranta-cinc minuts.

Amb aquest resultat, el Mallorca trenca una ratxa de sis partits seguits sense guanyar, en els quals només havia sumat 2 dels 18 punts en joc. El conjunt mallorquinista va fer una primera part desastrosa, sense idees ni profunditat, i el seu joc va ser neutralitzat amb facilitat per l’adversari. Els tinerfenys van cedir terreny, però només per defensar-se millor i organitzar els seus contraatacs, faceta en la qual van destacar l’argentí Maxi Pérez i el balear Abdon Prats, cedit pel Mallorca fins al final de la temporada.

Maxi, precisament, va ser l’autor del gol visitant (min. 32) en aprofitar una pilota mal refusada pel porter Jesús Cabrero després d’un xut de Suso Santana. El davanter sud-americà només va haver d’empènyer la pilota a la xarxa. Poc abans (min. 28), el Mallorca havia reclamat penal en unes mans clares de Vitolo dins l’àrea, però el col·legiat o no la va veure o no va apreciar intencionalitat en el defensa del Tenerife. La jugada més perillosa creada pels mallorquinistes va ser un xut d’Albert Riera que se’n va anar amunt després d’una passada de Marco Asensio (min. 23).

Els futbolistes del Mallorca se n’anaren als vestidors enmig de l’enuig general a les grades i van tornar al camp, després de la substitució de Bustos per Javi Ros, amb una mentalitat molt diferent.

Només havien transcorregut quatre minuts de la segona part quan Xisco Jiménez, el golejador cedit pel Còrdova, va dibuixar una paret amb Asensio per superar la defensa del Tenerife i batre amb un xut suau i creuat el porter Dani Hernández. L’equip balear no es va conformar amb l’empat i va cercar amb afany un segon gol, que va aconseguir (min. 69) a través de Joselu, que havia substituït Albert Riera.

El Tenerife va avançar les seves línies, amb Ifrán i Joan Carles al terreny de joc substituint Abdon Prats i Ricardo Lleó, i malgrat que va crear alguna ocasió clara per empatar, el Mallorca va aconseguir mantenir l’avantatge i va sumar tres punts vitals en la seva lluita per evitar el descens de categoria.