Esports 03/08/2013

El Mallorca ja sap el que li espera

Els vermells s'avançaren dues vegades davant el Lugo, que aprofità dues accions puntuals per empatar

Miquel Ramis
2 min

El Mallorca va tenir el primer contacte amb la nova realitat amb la qual s'haurà d'enfrontar d'aquí a quinze dies i va experimentar el que els que tenen experiència en la categoria de plata han intentat explicar als neòfits en aquesta categoria: que es pot perdre a qualsevol camp i que cada acció pot suposar la diferència entre els somriures i les llàgrimes. Així, els de José Luis Oltra empataren a dos davant el Lugo en el que va ser la presentació del conjunt dirigit per Quique Setién davant l'afició a l'Anxo Carro, després d'avançar-se en dues ocasions en el marcador i veure com amb dues accions puntuals els gallecs aconseguien empatar sense haver estat superiors als vermells. De tota manera, el Mallorca suma el sisè partit sense perdre i continua desprenent bones sensacions.

Oltra, tal com havia avançat, pràcticament no va introduir canvis durant els noranta minuts i només va donar l'alternativa a Alfaro i Thomas a partir del minut 75, i va deixar sense disputar cap minut els jugadors del filial desplaçats a la minigira gallega.

Quan tot just s'havia arribat al minut 1, Víctor va encetar el marcador amb una rematada de cap a un servei del japonès Aki. L'eficaç sortida dels vermells va espantar el Lugo, que va necessitar uns minuts per espassar-se l'ensurt que portava damunt. A mesura que passaven els minuts, els de Setién aconseguiren el domini de la situació i començaren a apropar-se a la porteria novament defensada per Rubén Miño.

L'ocasió més clara va arribar amb una rematada de cap de Dani Pedrosa, que el porter català va aturar amb una gran intervenció quan s'arribava a l'equador de la primera meitat. Pocs minuts després, Iago Díaz va desaprofitar una magnífica centrada de Pablo Sánchez a l'àrea petita.

El gol va arribar en una jugada a pilota aturada trempada amb mala sort quan el cronòmetre es dirigia al descans. Manu va executar una falta que el nou central vermell, Agus García, va desviar a l'interior de la seva porteria.

Millora

A diferència del Mallorca, Setién va canviar tot l'equip amb l'única excepció de Víctor Marco, però els vermells no saberen imposar-se enmig de la confusió típica amb els carrusels de canvis. Així, els dos equips intercanviaren cops. El primer a rematar fou Gerard Moreno, gràcies al servei d'una falta de Javi Márquez.

Però l'ocasió més clara fou per a Sandanza. El davanter del Lugo es va plantar sol davant Miño i en l'espera del defensa per retallar-lo féu que efectuàs un fluix xut que l'ex del Barça B neutralitzà. Al voltant del minut 75 Oltra féu entrar Thomas i Alfaro, i l'equip canvià la fesomia. El ghanès va imposar la seva llei al centre del camp i el domini de l'esfèrica es va tenyir de vermell. Això va permetre al Mallorca apropar-se a la porteria del Lugo i a N'Sue superar Hugo Mallo amb un xut des de fora de l'àrea. Però Javi Rey va robar una pilota a l'àrea del Mallorca i va cedir a Laro Setién, fill del tècnic local, perquè fes pujar l'empat.

stats