Esports 15/08/2013

El Mallorca queda sense 'piloters'

La partida confirmada de Javi Márquez deixa l'equip d'Oltra sense creació al centre del camp

Lluís Planas
3 min

Palma.Javi Márquez jugarà la temporada que ve amb l'Elx a la Primera Divisió. El Mallorca va confirmar ahir oficialment la cessió del migcampista català per una temporada al conjunt il·licità. L'acord és només per un any i sense opció de compra, de manera que Javi Márquez tornarà l'any que ve a la disciplina vermella. L'Elx li pagarà una fitxa que el Mallorca no pot assumir en la travessia a Segona Divisió.

La sortida de Márquez a pocs dies del començament de la competició deixa un buit considerable al centre del camp vermell, perquè l'equip queda sense el seu home més creatiu, o almanco amb més criteri per moure la pilota cap a les posicions més ofensives. El problema no és aïllat, perquè agreuja les sortides, que es produïren al principi de l'estiu, dels dos altres migcampistes considerats piloters, Tomás Pina i Giovani dos Santos, que l'any que ve jugaran, també a Primera, amb el Vila-real.

L'escollit per substituir Javi Márquez és l'exjugador del Celta Natxo Insa. És una petició expressa del tècnic José Luis Oltra i el club treballa per contractar-lo. No obstant això, l'acord encara no està tancat perquè el jugador també valora altres ofertes de l'estranger, sobretot de Turquia, abans d'acceptar jugar a la Segona Divisió espanyola. El mes passat, Natxo Insa va rebutjar una oferta del club de la seva terra, l'Hèrcules d'Alacant, precisament per aquest mateix motiu.

En qualsevol cas, Natxo Insa és un jugador amb un tall més defensiu que no Javi Márquez. Amb recorregut i empenta per incorporar-se a la segona línia de l'atac des del centre del camp, no sembla tenir el toc de pilota, també de llarga distància, que caracteritzava el català, ni el seu criteri per comandar l'equip. Tot i així, si se n'arriba a concretar el fitxatge, s'haurà d'esperar a veure quina posició ocupa i quina tasca li encomana l'entrenador.

La nova incorporació que ja és al centre del camp és Thomas Partney. El jove ghanès ha deixat molt bones sensacions fins ara durant tota la pretemporada, però també és cert que si li pressumeix un tall de mig centre defensiu, amb recorregut i criteri per repartir la pilota, però no prou perquè per ell passi la creació del joc d'atac de l'equip vermell. Al seu costat només hi ha ara Pep Lluís Martí, un jugador complidor però amb rèmores físiques per la seva veterania. Sense l'especialista Javi Márquez, Martí queda ara encarregat de les jugades a pilota aturada.

Alternatives

Una altra opció que es pot plantejar el Mallorca, aquesta sí de tall més creatiu, és la del jove Tià Sastre, que ha deixat bons detalls durant la pretemporada que ha fet amb el primer equip. Sembla prest, però, perquè José Luis Oltra li doni jerarquia al centre del camp dels vermells. L'any passat és cert que Márquez va rendir per sota del que se n'esperava, llastat per la lesió al turmell que es produí a l'inici de la temporada, però l'equip disposava llavors d'altres efectius que ara ja no té, com Pina i, més endavant, Gio. A l'hivern, el centre del camp encara es va reforçar més amb l'arribada cedit de Fernando Tissone.

L'opció de Víctor i Alfaro

A la davantera, sempre hi ha l'opció que tant Alejandro Alfaro com Víctor Casadesús endarrereixen la seva posició per actuar d'enllaç amb el mig camp, però ambdós jugadors semblen més que són els destinats a cercar el gol a l'àrea contrària, capacitat de la qual l'equip tampoc no pareix anar gaire sobrat d'efectius, malgrat la incorporació del jove Gerard Moreno cedit pel Vila-Real.

Caldrà esperar, per tant, que es confirmi l'arribada de Natxo Insa per reforçar una línia del centre del camp que, com totes les altres, no va sobrada d'efectius en una plantilla curta, que nota les limitacions pressupostàries per la situació que arrossega el club i també pel descens a la Segona Divisió.

stats