MOTOCICLISME
Esports 28/06/2013

Lorenzo es romp la clavícula a Assen

Avui tornarà d'Holanda per ser-ne operat i podria reaparèixer al GP d'Alemanya

Ara Balears
2 min

Palma.Jorge Lorenzo (Yamaha), que va arribar pletòric al circuit holandès d'Assen després de guanyar les dues darreres curses (Mugello i Montmeló), es va acabar convertint en víctima propiciatòria del traçat conegut com La Catedral del motociclisme. El fet cert és que la pluja, anunciada per a tot el cap de setmana, va aparèixer des del començament de la segona sessió d'entrenaments lliures pel GP d'Holanda i, si bé a Moto3 no hi va haver accidents greus a destacar, tot va canviar a MotoGP, ja que a la novena volta es va produir la notícia del cap de setmana quan un petit error del campió del món Jorge Lorenzo el va fer rodar pel terra, segons informa l'agència Efe.

Lorenzo va trepitjar lleugerament la línia blanca camí del tretzè revolt, conegut com a Hoge Heide , i no va poder evitar que la moto perdés adherència, i la caiguda va resultar inevitable en un punt on se superen els 200 km/h. TOt d'una, el mallorquí s'adonà que alguna cosa no anava bé, cosa que després confirmaren els metges del circuit: fractura neta de la clavícula esquerra.

A Holanda, per precaució, Lorenzo haurà d'estar tota la nit amb observació en un hospital i no serà fins avui que pugui tornar a Espanya per ser intervingut quirúrgicament, si bé les dues setmanes que té per davant podrien ser suficients per permetre-li disputar la correguda d'Alemanya en bones condicions, encara que segur que no seran les òptimes, però almenys podrà defensar les seves aspiracions al títol. I és que el mallorquí va fer el millor crono en sec i va dominar a plaer els entrenaments, però després, amb la pista banyada, fou Marc Márquez qui va ser el més ràpid.

stats