Esports 29/08/2013

L'inici del camí que acaba a Lisboa

Mònaco acull aquesta tarda el sorteig de la fase de grups de la Champions

Toni Padilla
2 min

Barcelona.El Fòrum Grimaldi de Mònaco serà seu avui del sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions (17.45 h). L'inici del camí cap a la final de l'Estádio da Luz de Lisboa per al Barça, que coneixerà els seus tres rivals. Per als equips que ahir van guanyar els últims cinc duels de la fase prèvia, amb el triomf de la Reial Societat, el camí va començar abans.

L'última jornada de la fase de classificació va permetre als bascos tocar el cel. Després d'haver iniciat la feina a Lió, la Reial va fer esclatar Anoeta gràcies a un gol de Carlos Vela a la segona part. L'equip de Jagoba Arrasate, que no ha encaixat ni un sol gol contra el Lió, serà al quart bombo del sorteig. També ahir el Milan va golejar per 3-0 el PSV de Philipp Cocu amb dos gols de Kevin Prince Boateng i un de Balotelli. El Zenit rus també va golejar els portuguesos del Paços Ferreira. La classificació de Milan i Zenit envia al tercer bombo del sorteig el Manchester City i el vigent subcampió, el Borussia Dortmund, per una qüestió de classificació al rànquing de la UEFA. El Viktoria Plzen txec i el Celtic de Glasgow també es van classificar ahir i seran a l'últim bombo. El Celtic va remuntar un 2-0 al Xakhter de Karagandy del Kazakhstan amb un gol en el minut 92 de James Forrest.

Per al Barça, el Madrid i el Bayern de Guardiola, els perills d'avui al sorteig són la possible combinació de rivals durs al segon i el tercer bombo. Al segon bombo hi trobem equips durs com el París Saint-Germain. El campió francès, que ja va oferir una gran imatge en l'última temporada contra el Barça, és entrenat ara per Laurent Blanc i ha fitxat Cavani per acompanyar Ibrahimovic. La Juve i el Milan representen la tradició del futbol italià, malgrat que la Juve de Conte practica un futbol modern amb homes com Tévez, Llorente i l'etern Pirlo. Dos equips de l'est amb diners i un bloc competitiu, el Xakhtar Donetsk de Mircea Lucecu i el CSKA de Moscou, formen part d'un bombo on també trobem els alemanys del Schalke 04, que ha patit molt en la fase de classificació contra el PAOK de Salònica grec, i l'Olympique de Marsella francès.

Al tercer bombo hi ha equips amb més diners i cartell que en el segon per una qüestió d'evolució els últims anys. És el cas del Manchester City de Pellegrini i el Borussia Dortmund. Aquí també hi ha el Zenit, el gegant rus amb els diners de Gazprom, l'Ajax de Bojan i De Boer, i els campions grec i turc, l'Olympiacos de Michel i el Galatasaray de Fatih Terim. El Basilea i el Bayer Leverkusen són altres possibles rivals. Dos equips que el Barça ha golejat en les últimes temporades.

La fase de grups es juga del 17 de setembre a l'11 de desembre, amb els sis partits d'una fase que, com sempre, no podrà tenir dos equips de la mateixa lliga aparellats. Els dos primers classificats passaran als vuitens de final, que es jugaran el febrer del 2014.

stats