Misc 24/08/2013

L'hora d'agafar el testimoni de Messi

Contra el Màlaga i amb l'argentí encara no recuperat, Neymar podria estrenar titularitat

Albert Llimós
4 min

BarcelonaCom si es tractés d'una prova de relleus, Messi i Neymar s'han anat passant el testimoni des que va començar el curs. L'argentí i el brasiler pràcticament no han coincidit sobre el terreny de joc, i diumenge contra el Màlaga es podria repetir la constant que ha fixat Gerardo Tata Martino des de l'inici. Messi no està bé de l'hematoma al bíceps femoral de la cama esquerra i en principi descansarà contra el Màlaga. En la jornada d'ahir el davanter va exercitar-se en solitari a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva per accelerar la seva recuperació, i avui a l'entrenament del matí Martino tindrà la prova definitiva per saber l'estat físic de l'argentí i decidir en conseqüència.

L'absència del líder podria donar una oportunitat a Neymar, que per primera vegada podria ser titular en un partit oficial. És l'hora del relleu -puntual- dels cracs. El tècnic blaugrana volia introduir Neymar als automatismes de l'equip de manera progressiva, sobretot per dos grans raons: físicament no està en les seves millors condicions i, derivat d'això, no vol carregar d'excessiva pressió el jugador quan el seu cos no pot respondre plenament. Els problemes que arrossega Messi, però, acceleraran els processos i Neymar podria agafar el relleu de l'astre argentí a la Rosaleda. L'ex del Santos està cada dia millor en l'aspecte físic i el seu gol contra l'Atlètic de Madrid a la Supercopa l'ha rellançat en l'aspecte anímic. Neymar està al mig del focus mediàtic, i això el motiva encara més, malgrat els intents del cos tècnic per protegir-lo.

A més, Neymar compta amb dos aspectes més a favor seu. La voràgine de compromisos que té l'equip en aquest tram inicial de temporada obliga l'entrenador a utilitzar les rotacions que sempre ha defensat. Alexis i Pedro han estat titulars en els dos partits oficials, i Cesc podria jugar a la medul·lar per donar descans a Xavi. Només tres dies després de jugar a la Rosaleda contra el Màlaga de Bernd Schuster, el Barça voldrà segellar el primer títol de l'era Martino, la Supercopa, i per fer-ho el tècnic de Rosario mourà les fitxes pertinents. Quan decideixi l'onze que s'enfrontarà demà al Màlaga, l'entrenador argentí tindrà al cap el compromís de dimecres contra els matalassers.

Dani Alves és qui coneix millor Neymar dins del vestidor. El lateral no dubta que el seu compatriota està preparat per assumir més protagonisme. "Sap on ha vingut i l'exigència que hi ha. Estic segur que quan l'entrenador li doni més temps respondrà millor. Aquí no hi ha titulars ni reserves, tots s'han de sentir titulars perquè al final hi ha partits per a tothom. A partir del moment que Neymar arriba al Barça està preparat per jugar al Barça, sigui titular o no. Ell és feliç, i quan és feliç el seu rendiment creix. Està preparat per jugar", va sentenciar Dani Alves abans de l'entrenament del vespre.

Sense alarma per Messi

Els problemes de Leo Messi s'arrosseguen des del 2 d'abril, quan es va lesionar contra el PSG al Parc dels Prínceps, la mateixa lesió que ara però a la cama dreta. Des de llavors l'argentí encadena problemes físics que li impedeixen jugar amb continuïtat. Durant aquests quatre mesos Messi hauria hagut de disputar 25 partits -inclosos els de la selecció argentina- i només n'ha completat un de sencer, el que va jugar a l'Allianz Arena contra el Bayern Munic, en què Messi va ser una ombra del futbolista que acostuma a ser. A més, tot i tenir més d'un mes de vacances, l'argentí s'ha passat l'estiu sense parar quiet, fent viatges per tot el món i disputant partits benèfics. Els metges del Barça no volen relacionar aquest tragí estival de Messi amb els problemes físics que ha arrossegat durant l'inici del curs futbolístic, però els experts admeten que els viatges transoceànics i els partits entre amics que ha disputat el de Rosario arreu del planeta no ajuden en la recuperació que requereix un esportista d'elit.

Tot i que la radiografia dels últims mesos ofereix un rendiment de Messi per sota de l'habitual, des del vestidor del Barça criden a la calma i no volen donar excessiva importància a l'encadenament de lesions. "No s'han de preocupar per Messi, són circumstàncies del joc, coses normals. Ell no es va sentir còmode i abans que passés alguna cosa més greu, de manera intel·ligent, va decidir no seguir. No s'ha de crear cap alarma", va dir Alves abans de buscar una metàfora en el món del motor per definir la situació que està vivint el davanter argentí. "Ell vol jugar cada dia i, quan no hi és, és normal que la gent es preocupi, però els Ferraris algun cop han de passar pel taller per posar-se bé i tornar millor", va afegir.

L'arribada de Neymar a la plantilla blaugrana ha de servir precisament perquè l'absència de Messi es noti menys de l'habitual en situacions com la que es viurà demà. "Aquest debat ja l'hem tingut. Si tens el millor jugador del món, és inevitable no dependre d'ell", va explicar Alves.

El Màlaga serà el primer rival perquè Neymar comenci a demostrar que pot ser el líder de l'equip quan Messi estigui fora de combat. Mediàticament, ell ha assumit un rol predestinat a Iniesta: ara li toca demostrar-ho al camp, on Iniesta se sent més fort.

stats