Esports 28/08/2013

L'excel·lència passa per Qatar Airways

El club defensa que va acceptar el canvi de patrocini perquè ajudava Catalunya

Albert Llimós
2 min
Akbar Al Baker, amb els jugadors del Barça després de la presentació de l'acord amb Qatar Airways.

Barcelona.L'aliança del Barça amb Qatar Airways ha servit per dinamitzar la malmesa economia catalana. El president del Barça, Sandro Rosell, va defensar que l'acord amb la companyia aèria ha estat profitós per al club i per al país. "Gràcies a aquesta aliança, Qatar Airways ha començat vols a Barcelona: a part de patrocinar el FC Barcelona, indirectament patrocina Barcelona i l'economia de Catalunya".

L'acord que es va presentar ahir l'aplaudeix la massa social, segons Rosell. "És una de les decisions que més suport ha tingut a l'assemblea: el 90% va votar que sí. Només el 10% no hi estava d'acord. És l'acord més democràtic que s'ha pres, s'ha decidit dos cops: el 2003 i, sense necessitat de fer-ho, el 2011", va sentenciar.

Sense canvis fins al 2016

L'acord de patrocini es va signar el 2010, amb Qatar Sports Investment, i el Barça rebrà 171 milions en cinc anys i mig. Després de Qatar Foundation, arriba Qatar Airways, perquè l'acord inicial permetia aquest canvi. Segons el vicepresident econòmic, Javier Faus, ja no hi haurà més modificacions de nom ni noves fórmules de patrocini que apareguin per sorpresa al Camp Nou. Les dues últimes novetats les va explicar ahir Faus: Qatar Airways tindrà un espai al Museu del Barça i el logotip de la companyia apareixerà a les graderies de l'estadi, als seients de la segona graderia. Aquestes clàusules hi eren des del principi, però Qatar Foundation no en va fer ús. "El contracte és de 100 pàgines, no estic d'acord que no es va explicar, no tenim la culpa que Qatar Foundation no ho activés", es va defensar Faus, que va deixar clar que la "junta no té la capacitat de renovar el contracte, i necessitarà la ratificació de l'assemblea el 2015". Faus va reiterar que el Barça va acceptar l'oferta de Qatar pensant en el país: "Ens van dir que volien promocionar Qatar Airways. Nosaltres teníem dret a veto però ho vam acceptar perquè ajudaria l'aeroport".

El responsable de la companyia, Akbar Al Baker, va negar que Qatar mani al Barça. "Creiem en les col·laboracions, per descomptat que no volem controlar res", va dir.

stats