Misc 25/08/2013

Lewis Hamilton s'abona a la 'pole'

Tot i la pluja que va caure a Spa, el britànic arrencarà des de la primera posició per quart cop consecutiu

Nuria García
3 min
Lewis Hamilton s'abona a la 'pole'

BarcelonaUn Gran Premi de Fórmula 1 al circuit de Spa-Francorchamps no és el mateix sense pluja. I ahir durant els entrenaments oficials va tornar a quedar palès. Quan faltava un quart d'hora per a l'inici de la sessió, els núvols van decidir que aquell era el moment oportú per començar a descarregar. La pluja va ser la protagonista de la sessió, ja que com que va caure de manera intermitent els pilots i els equips van haver de variar les seves estratègies: decidir quins eren els millors pneumàtics per a les condicions de la pista, i sobretot quan havien de sortir per poder aprofitar els moments en què la pluja donava una treva i la pista s'assecava. I aquí Mercedes i Red Bull no van tenir rival. En el moment decisiu van triar l'estratègia encertada. I el més murri de tots va ser Lewis Hamilton, que va aprofitar per adjudicar-se la cinquena pole position de la temporada, la quarta consecutiva. De fet, Mercedes està demostrant que els dissabtes són seus, ja que ha marcat la pole en vuit dels onze Grans Premis disputats fins al moment. "L'equip ha fet una gran feina per trobar el moment just de tornar a la pista i he estat exactament en el moment just en l'última volta de la classificació", deia Hamilton.

El moment oportú

La pluja, que semblava decidida a fer la guitza als pilots, va amenitzar una sessió ja de per si entretinguda. I Hamilton va sortir-ne victoriós. El britànic va ser l'últim que va veure la bandera de quadres i va aprofitar els últims instants de la classificació, just quan la pista estava més seca, per aconseguir el millor crono. De fet, els últims instants de la classificació van fer que la taula de temps variés cada cop que un pilot travessava la línia de meta rebaixant els seus registres.

Dels tres que van aconseguir fer una volta més que la resta -i, per tant, van poder lluitar per la pole- Mark Webber va ser el primer que va veure la bandera de quadres. "Era un dia difícil per fer bons pronòstics, però al final crec que vam fer la majoria de coses bé. Era bastant fàcil quedar com un estúpid en aquestes condicions", deia Webber tot just baixar del cotxe. L'australià es va situar primer, però només vuit segons. Els que va trigar el seu company, Sebastian Vettel, a completar la seva volta i pispar-li el millor temps. Però a ell l'alegria també li va durar poc. Tres segons va tardar Hamilton a rebaixar en gairebé dues dècimes el seu registre. "L'última volta s'ha convertit en la més ràpida amb l'asfalt assecant-se. He vist el Lewis [Hamilton] molt a prop i he pensat que potser hauria pogut anar més de pressa en alguns trams, però ja estava a punt de travessar la meta. En aquestes condicions, qualsevol cosa pot passar", va argumentar Vettel, satisfet pel fet d'haver-se situat en la primera fila de la graella.

Ferrari, la creu

Mentre a Mercedes i a Red Bull celebraven haver encertat el moment adequat per tornar a la pista, a Ferrari s'estiraven els cabells. Amb la pista assecant-se a tota velocitat, l'asturià va perdre massa temps en el segon sector de la seva última volta i es va quedar sense la possibilitat de fer una altra volta, ja que va travessar la línia de meta cinc segons més tard. Això el va enviar a la cua de la taula de temps, just per sobre del seu company, Felipe Massa.

L'asturià utilitzava per enèsima vegada la paraula sort després de no aconseguir el resultat desitjat. "Prefereixo tenir sort els diumenges que els dissabtes", deia Alonso, que arrencarà des de la cinquena fila de la graella. El de Ferrari, malgrat tot, sembla que és optimista: "L'any passat Vettel va ser onzè en la classificació i va acabar segon". De fet, l'última vegada que ell va arrencar des de la novena plaça, a Silverstone, Alonso va acabar al podi. I és que a Spa, amb el temps canviant de les Ardenes, pot passar de tot.

stats