Esports 23/08/2013

L'estat físic de Messi crea cert neguit dins del Barça

L'argentí té un hematoma muscular i podria ser baixa a Màlaga

T.p. / N.g.
2 min

Barcelona.Leo Messi podria ser baixa aquest diumenge a La Rosaleda de Màlaga. L'expedició del Barça va tornar ahir de Madrid i va marxar directament de l'aeroport a la Ciutat Esportiva per entrenar-se. Messi, però, es va sotmetre a diferents proves després de notar molèsties a la cuixa esquerra durant el partit contra l'Atlètic. Tot i que el club blaugrana es va afanyar per anunciar que la lesió no era greu, les proves que li van fer ahir al de Rosario a Barcelona van determinar que té "un hematoma intramuscular postcontusional al bíceps femoral de la cuixa esquerra". En principi, tot i no estar descartat, Messi podria perdre's el partit de Lliga de diumenge contra el Màlaga. Malgrat que és una lesió poc greu, és un petit problema muscular, un fet que aconsella prudència per evitar mals majors.

Però, a part que la lesió sigui més o menys greu, dins del club hi ha cert neguit perquè Messi no ha completat un partit sencer amb el Barça des de l'1 d'abril a Munic. Així, dels últims 27 partits que ha disputat amb el club i l'Argentina, el davanter només n'ha jugat un de sencer, el del Bayern a la Champions. Dimecres, al Vicente Calderón, Leo Messi també va viure una situació atípica. I és que fins llavors mai havia estat substituït en una final. "Si un jugador pateix una lesió que provoca incomoditat, no té sentit deixar-lo a la gespa", argumentava el tècnic blaugrana, Gerardo Tata Martino.

Cinc anys sense lesions

Fins que a finals de la temporada passada l'argentí va començar a tenir molèsties, Messi acumulava cinc anys sense lesions greus. Quan va arribar al primer equip, l'argentí es lesionava amb facilitat i el club va crear un pla especial per a ell: exercicis específics per reforçar la musculatura, una dieta nova i equilibrada, i control del descans. El pla va donar els seus fruits i l'argentí va encadenar diverses temporades sense lesionar-se.

L'any passat les primeres molèsties van aparèixer contra el PSG i l'últim partit de Lliga que va disputar fins al de diumenge contra el Llevant va ser precisament al Calderón, el 14 de maig. L'argentí va marxar del terreny de joc per decisió pròpia i va deixar l'equip amb un home menys durant els últims 20 minuts -els tres canvis ja havien estat fets -després de ressentir-se de l'elongació al bíceps femoral de la cama dreta que arrossegava des de l'abril.

Enguany, però, semblava que el crac blaugrana començava la temporada recuperat i al cent per cent. I és que l'argentí, després de molts anys, va poder fer la pretemporada sencera amb el Barça i va tenir uns dies de vacances, que va aprofitar per descansar a Eivissa. Tot i això, quan tot just acaba d'arrencar la temporada, ara és la cama esquerra la que li està donant problemes. I Martino, segons va dir a la sala de premsa del Calderón, ho té clar. Res de forçar el crac argentí i córrer el risc de lesions més greus. Martino i tots els estaments del club saben que tenir Messi en un bon estat a finals de temporada és clau, motiu pel qual s'aconsella, amb tacte, al jugador que accepti ser dosificat, entrenat si cal a rotacions, per garantir que no es repetirà la sensació de frustració viscuda a la Champions la temporada passada.

stats