Esports 22/08/2013

Kilian Jornet amplia la seva llegenda

El català bat el rècord d'ascensió al Cerví i rebaixa l'anterior en 22 minuts

Nuria García
2 min

Barcelona.Kilian Jornet està disposat a passar a la història i cada repte que es proposa fa que la seva llegenda es faci més gran. Ahir, l'atleta de la Cerdanya es va proposar aconseguir un altre dels reptes del seu projecte, Summits of my life (Els cims de la meva vida): pujar al Cerví, un dels pics més alts dels Alps (4.478 metres) i batre el rècord de l'ascensió. Segons ell mateix havia manifestat, aquesta fita era un somni que tenia des dels 15 anys i ahir el va fer realitat. Però no només el va aconseguir, sinó que a més va rebaixar el rècord anterior en 22 minuts. Tota una fita realment a l'abast de ben pocs.

Per aconseguir el repte que s'havia proposat, Jornet necessitava completar l'ascensió i el descens al mont Cerví (Itàlia) en menys de tres hores i 14 minuts, que era el rècord que el 1995 va establir l'italià Bruno Brunod. I ben aviat ja es va veure que el de la Cerdanya superaria aquest temps amb escreix. El català, que va arrencar l'ascensió des de l'església de la localitat italiana de Cervinia a les 3 de la tarda, va arribar al cim en 1 hora, 56 minuts i 15 segons, 14 minuts menys que el temps de Brunod.

La baixada, més relaxada i ràpida, va fer que es convertís en el primer atleta que completa l'ascens i el descens del Cerví en menys de tres hores: 2 hores, 52 minuts i 2 segons. "Sense paraules, molt més que content, encara no m'ho crec", va dir Kilian Jornet quan va tornar a Cervinia, l'origen de l'ascensió.

Segon rècord d'aquest estiu

Kilian Jornet va sumar ahir el segon rècord en tot just un mes i uns dies. L'11 de juliol l'atleta de la Cerdanya reprenia el projecte Summits of my life amb l'ascensió al Mont Blanc des de Chamonix i la completava amb un temps rècord: 4 hores i 57 minuts. El català va rebaixar l'anterior rècord, establert el 1990 pel suís Pierre André Gobet, en 14 minuts.

Ara, però, d'aquí a finals d'any el català encara s'enfrontarà a un altre rècord, el de l'Elbrus, a Rússia, la muntanya més alta de totes les que ha intentat fins ara, amb 5.642 metres. En aquest cas, Jornet només intentarà el rècord d'ascensió (sense descens), establert en 3 hores, 23 minuts i 27 segons.

stats