Misc 17/08/2013

Fraser-Pryce ja té el doblet que avui busca Bolt

Nuria García
2 min
La jamaicana Shelly-Ann Fraser-Pryce celebra el triomf als 200 metres.

BarcelonaJamaica no té rival en les proves de velocitat. Shelly-Ann Fraser-Pryce va aconseguir ahir penjar-se l'or en els 200 metres tot just uns dies després de proclamar-se campiona del món dels 100 metres. La petita jamaicana, la velocista més important del moment tot i fer només 152 centímetres d'alçada, es va avançar ahir al seu compatriota Usain Bolt, que avui busca emular-la i aconseguir també el doblet. De fet, tots dos volen penjar-se tres medalles d'or en aquest Mundial: Shelly-Ann Fraser-Pryce ja en té dues i li falta la del relleu 4x100.

Fraser-Pryce va guanyar amb comoditat (22.17), però es va haver d'esforçar en els últims metres, ja que l'atleta de Costa d'Ivori Murielle Ahoure va creuar la línia de meta a només quinze centèsimes de la jamaicana. El bronze va ser per a la nigeriana Blessing Okagbare.

Tot i l'esforç final, Fraser-Pryce ja tenia l'or a la butxaca pràcticament abans que s'arribés a l'equador de la prova. La seva gran rival, que li va prendre l'or precisament en aquesta prova en els Jocs Olímpics de Londres, Allyson Felix, va lesionar-se. La nord-americana, tres cops campiona de la prova i en possessió de vuit medalles d'or en els Mundials -en aquesta ocasió intentava aconseguir la novena, un rècord absolut de medalles daurades en un campionat del món-, va rodolar per terra, lesionada, abans d'acabar el revolt, i va deixar el camí cap a l'or lliure a la jamaicana.

Avui serà el torn de Bolt, que ahir gairebé sense esforçar-se, sense despentinar-se -si més no, això és el que va semblar-, va classificar-se per a la final d'aquesta tarda (18.05 hores, Teledeporte). Ahir al matí Bolt va guanyar la seva sèrie -tot i que només va fer el vintè millor temps-, i a la tarda va imposar-se amb comoditat en la seva semifinal: després del tret inicial, Bolt va creuar la línia de meta al cap de 20.12 segons com si no hagués passat res, mirant a banda i banda, somrient.

El jamaicà buscarà la que seria la seva setena medalla. Si és d'or, com tot indica, Bolt s'acostarà una mica més al rècord de Carl Lewis -el seu repte en aquest Mundial-, i ja només li quedarà una prova, la dels relleus 4x100 de demà.

Tot i que ahir no el va afectar, Bolt tindrà un enemic, que a priori no serà cap dels seus rivals. Serà el seu peu dret. El jamaicà va trepitjar malament un tac de sortida i té petites molèsties.

stats