TENNIS - TORNEIG D'EXHIBICIÓ D'ABU DHABI
Esports 26/12/2013

David Ferrer, el primer rival de Nadal

El valencià derrotà Stanislas Wawrinka i avui s'enfrontarà al número 1 del món

Ara Balears

Palma.L'any 2013 encara no ha acabat, però Rafel Nadal començarà avui la el nou curs tennístic amb el seu debut en el torneig benèfic Mubadala d'Abu Dhabi. Després d'un any per emmarcar, en el qual el manacorí ha aconseguit recuperar el tron del tennis mundial oblidant la lesió que el va mantenir set mesos allunyat del circuit, cercarà tornar a posar-se a punt per encarar un 2014 en què el repte serà mantenir l'estratosfèric nivell que va assolir.

La primera prova d'aquest nou curs serà de categoria. Nadal debutarà a l'emirat àrab davant el seu amic David Ferrer. El número 1 del món estava exempt de disputar els quarts de final i avui (12.00 h, Teledeporte) cercarà la final davant el jugador de Xàbia, que es va desfer del suís Stanislas Wawrinka (7-5 i 6-1) en els quarts de final. L'altre lloc a la final el cercaran Novak Djokovic i Jo-Wilfred Tsonga. El francès va derrotar Andy Murray, en el que va ser el retorn a les pistes de l'escocès després de la lesió a l'esquena que el va mantenir apartat del circuit en el tram final d'aquest 2013 que ja arriba a la fi.

Després d'uns compassos de tempteig, Wawrinka va rompre el servei de Ferrer, es va avançar per 3-4 i va confirmar amb el seu servei el 3-5. Però allà va acabar la seva història, perquè el valencià va recuperar el terreny perdut per empatar, primer, i adjudicar-se després la primera mànega per 7-5, segons va informar l'agència Efe.

El segon set va ser una passejada per Ferrer, que va guanyar soltesa i agressivitat, davant la falta de reacció de l'adversari. Després d'encaixar un 5-0, Wawrinka es va apuntar el joc de l'honor abans de cedir definitivament el parcial per 6-1 i acumular la primera derrota de la temporada.

El balanç en els partits que han disputat Nadal i el valencià aquest 2013 són clarament favorables al mallorquí. Cinc victòries i només una derrota, la que va patir a les semifinals del Màsters 1.000 de París-Bercy (6-3 i 7-5). El número 1 també domina el total d'enfrontaments, ja que de les 26 vegades que s'han enfrontat, Ferrer només ha estat capaç de derrotar-lo en cinc ocasions.

Murray torna amb derrota

En el segon partit de la jornada a l'emirat àrab, Jo-Wilfred Tsonga va obtenir el bitllet per enfrontar-se a Novak Djokovic en l'altra semifinal del torneig després d'enlletgir el retorn a les pistes de l'escocès Andy Murray, que no competia des del setembre passat(7-5 i 6-3).

Tsonga, que va tancar el partit en poc més d'una hora, va destapar la falta de ritme del quart jugador del món. Després de la primera mànega, equilibrada, Murray va rompre d'entrada el servei del gal, però no va poder consolidar el seu avantatge ni frenar l'ímpetu del seu rival, que va guanyar quatre jocs seguits per deixar encarrilat el triomf.

Va ser la segona ocasió que Tsonga s'imposava a Murray després de deu partits. L'altra vegada va ser a l'Obert d'Austràlia de l'any 2008. D'aquesta manera, el francès s'enfrontarà a Djokovic després del partit entre Rafel Nadal i David Ferrer. Les emocions del tennis ja tornen a ser aquí.