Esports 14/08/2013

David Bustos comença el camí cap a la final Dels 1.500

El mallorquí disputarà la primera de les tres sèries a la recerca d'un lloc a la semifinal que es disputarà divendres que ve

M. R.
1 min

Palma.El migfondista mallorquí David Bustos inicia avui dematí (8.35 hora de l'Estat) un camí que l'ha de conduir fins a la final de la seva especialitat, els 1.500 metres. Aquest és el gran repte que s'ha fixat Bustos per la seva participació en els mundials de Moscou. Convertit en l'únic representant de l'Estat espanyol que disputarà aquesta prova, la responsabilitat s'acumula sobre les cames del vigent campió d'Espanya.

Si no aconseguís classificar-s'hi, seria la primera ocasió en què cap migfondista de l'Estat arribàs a la lluita per les medalles d'ençà que l'any 1983 començaren a celebrar-se els mundials. I és que cal recordar que l'Estat havia arribat a ser una potència en aquesta disciplina. A més, els 1.500 és la prova que més medalles li ha donat sobre la pista; un total de sis.

Des de la primera edició del Mundial (Hèlsinki 1983), en què només participaren en el 1.500 José Luis González i José Manuel Abascal, l'Estat espanyol sempre havia tingut tres representants en la prova, el màxim que s'hi pot tenir. Bustos, en aquesta ocasió, està sol i cercarà la gran sorpresa de penjar-se una medalla. I és que la classificació per a la final ja seria un gran èxit. Cal recordar que enguany fins a sis atletes han fet marques per sota del 3:30. La millor marca de l'any de Bustos és de 3:35.69.

Així, el mallorquí disputarà la primera de les tres sèries a la recerca d'un lloc a la semifinal que es disputarà divendres que ve, dia 16. La final, que malgrat la dificultat és el gran objectiu de l'atleta mallorquí, es disputarà diumenge a partir de les 15.25 hores.

stats