Misc 26/08/2013

Continuen les rotacions i la gestió de minuts de Neymar

Albert Llimós
2 min

BarcelonaGerardo Martino compleix fil per randa el pla que ha dissenyat per a la seva plantilla en aquest exigent inici de temporada. El tècnic va dir des del primer dia que faria rotacions per mesurar el desgast dels futbolistes, i a la Rosaleda va introduir dos nous canvis. Aquest cop, Busquets i Alves van disposar de descans, i el seu lloc el van ocupar Adriano i Song.

L'única zona del camp que continua sense rotacions és l'eix de la defensa, on Mascherano i Piqué han jugat tots els minuts oficials. Bartra encara no ha tingut cap oportunitat per donar descans als dos defenses blaugranes. Tot i la seva condició d'indispensable, Mascherano llançava un missatge de prudència. "Tot es pot derruir en una jugada, al Barça no tens dret a fallar", sentenciava el central.

A la punta d'atac, les dues ales són sempre d'inici per als incansables i generosos Pedro i Alexis. Martino gestiona el seu físic en els segons períodes, amb descans intermitent en el segon temps. Un dels jugadors amb menys presència, Sergi Roberto, no defallia tot i jugar poc: "Això és molt llarg, el tècnic confia en mi".

D'altra banda, el tècnic, tal com va deixar entreveure a la roda de premsa de dissabte, va seguir amb el full de ruta marcat per Neymar. Inflexible. El brasiler continua jugant 30 minuts a cada partit, al tram final, quan els rivals estan més cansats i l'equip necessita el seu talent per desbordar. En aquest sentit, Andoni Zubizarreta reforçava les decisions de Martino en el cas de Neymar. "No l'hem fitxat per a un o dos partits, s'està adaptant molt ràpid i va en molt bona direcció", va explicar el secretari tècnic, que va reclamar que totes les faltes a Neymar es xiulin.

stats