FUTBOL - PERMANÈNCIA SEGONA B
Esports 03/06/2013

El Constància guanya i queda a una passa de la permanència

Els inquers han enviat el Saragossa B a Tercera amb un global de 6-1

Ara Balears
2 min

El Constància és només a una passa d'aconseguir la permanència a Segona Divisió B. Una passa que és la darrera eliminatòria que l'enfrontarà amb el Zamora a partir de la setmana que ve, després que els de Joan Esteva arrodonissin la feina que començaren la setmana passada a Inca amb una nova victòria davant el Saragossa B. Els constanciers han demostrat la seva absoluta superiotat davant el filial aragonès amb un global de l'eliminatòria de 6-1, marcador que no deixa lloc a cap dubte i que planteja una reflexió sobre la competitivitat de la resta de grups de la Segona Divisió B.

El Constància viatjava a Saragossa amb la tranquil·litat que els oferia la golejada que aconseguiren en el duel d'anada disputat a Inca. Sabien que tenien la classificació per l'eliminatòria final a tocar i no valia ser presa dels nervis ni de l'ansietat. Així, era el Saragossa B el que havia de portar la iniciativa per intentar una remuntada heroica; era l'única opció que tenien.

El matx va estar marcat pel fort vent que bufava a la ciutat esportiva del conjunt aragonès. En el primer temps, els constanciers el tenien en contra, per la qual cosa la consigna era clara davant la dificultat de sortir del seu camp: no permetre que el Saragossa agafàs moral. Així, la defensa constanciera no va oferir cap oportunitat a un conjunt que intentava posar setge a la porteria defensada per Gaspar. De tota manera, no ho aconseguiren, i el porter tampoc no va tenir gaire feina. Els d'Esteva mantenien sota control el partit, tot i que no inquietaren l'àrea rival.

En la segona part, el vent es mantingué i el Constància sabia que n'havia de treure profit. A més, s'havia d'aprofitar l'ansietat i desesperació dels joves futbolistes rivals, així que els d'Esteva començaren a amagar la pilota i a estirar-se. Mateu, Rubén i Fullana foren els primers a posar en dificultats Alcolea.

La sentència definitiva a l'eliminatòria va arribar de les botes de Biel Guasp. Va ser el més llest i va decidir aliar-se amb el vent. Va veure Alcolea avançat i des de 60 metres envià un gran xut que sorprengué el porter local. L'eliminatòria, si no hi estava abans, va quedar sentenciada. Ara els constanciers cercaran la permanència davant el Zamora, encara que la podrien aconseguir si hi hagués algun descens administratiu, perquè el perdedor d'aquesta eliminatòria final queda a la reserva. La salvació és més a prop.

stats