Esports 10/08/2013

Cinc raons per anar al Ciutat de Palma

El Mallorca es presenta demà davant l'afició contra el Recreativo

Miquel Ramis
3 min
EN CONSTRUCCIÓ 
 L'equip encara patirà diferents variacions d'aquí a final del mes d'agost, però la idea d'Oltra ja formarà l'estructura del nou conjunt.

PalmaEl Mallorca es presenta demà davant la seva afició en la XXXVIII edició d'un dels Trofeu Ciutat de Palma amb un dels cartells més descafeïnats que es recorda. El Recreativo de Huelva va ser la solució d'emergència davant el veto de l'afició al Vila-real, un rival que, malgrat que pugui servir per preparar el retorn a Segona, no enganxa l'afició per disputar un partit a mitjan agost a fi de conèixer un Mallorca que encara està a mig fer i pendent de les sortides per oficialitzar algun fitxatge més. D'altra banda, la divisió creada entre els seguidors vermells a causa de l'enfrontament perenne al consell d'administració també es pot convertir en un motiu definitiu per girar l'esquena a un equip que després de setze temporades va perdre el principal actiu, la Primera Divisió.

Això no obstant, hi ha motius més que suficients per anar a Son Moix i demostrar a l'equip que el mallorquinisme continuarà al seu costat, malgrat tot.

L'estil Oltra

Una proposta de joc atractiva d'un entrenador ambiciós

José Luis Oltra és la gran novetat i el mascaró de proa del nou projecte del Mallorca a Segona. La seva proposta de joc atractiva i encaminada cap a la porteria rival és el principal reclam per a una afició que vol guanyar, però també divertir-se amb bon futbol. Tal com el mateix tècnic explicà ahir: "Sempre que ens posem l'escut del Mallorca, el defensarem com cal". L'exigència amb els seus futbolistes és màxima i el compromís que els demana va més enllà de jugar bé. Vol implicació durant tots els minuts de tots els partits de la temporada, per la qual cosa no permetrà que el seu equip no demostri la millor actitud possible per aixecar el títol amb una victòria convincent davant el grup dirigit per Sergi Barjuan.

Les cares noves

Incorporacions poc conegudes però il·lusionants

La precarietat econòmica que governa l'entitat ha provocat que els quatre fitxatges que ha realitzat el director esportiu, Llorenç Serra Ferrer, siguin pràcticament desconeguts per l'afició. Àlex Moreno, Agus García, Gerard Moreno i Thomas Teye han estat els reforços que ara com ara ha efectuat el club, a l'espera de concretar-ne algun més per satisfer les demandes d'Oltra. Però en els partits de pretemporada que han disputat han deixat un regust il·lusionant. A més, es podran veure les evolucions dels joves del filial, que també han deixat una molt bona impressió.

El nou hàbitat: la Segona

Un altre tipus de futbol representat pel Recreativo

Conèixer el nou hàbitat en què s'haurà d'imposar el Mallorca durant la llarga temporada a la divisió de plata és un altre al·licient. El Recreativo de Huelva oferirà a l'aficionat una imatge fidedigna del que es trobarà a Segona. L'afició necessita assumir que s'ha acabat el luxe de les estrelles de Primera i que el futbol que es veurà a la gespa de Son Moix serà radicalment diferent, cosa que no significa que sigui pitjor.

El mallorquinisme és viu

És en els mals moments que cal donar suport a l'equip

Més de 7.000 persones s'han fet sòcies del Mallorca per a la propera temporada. Tot i la lògica 'emprenyadura' pel descens, el mallorquinisme ha demostrat que està per damunt les persones que han fet tornar el club a l'infern de la Segona. Transmetre a l'equip el seu suport i alhora carregar-lo de responsabilitat, igual que als ocupants de la llotja, és raó de pes per anar al camp.

Solidaritat amb la Serra

La recaptació, per a la reforestació de l'incendi d'Andratx

El Mallorca s'ha volgut sumar a l'onada de solidaritat que originà l'incendi que destruí una part important de la serra de Tramuntana i la recaptació que es faci serà destinada als treballs de reforestació de la zona afectada. A més, s'ha habilitat una fila zero per fer donatius.

stats