Misc 14/08/2013

El Barça no renuncia a fitxar un defensa central

Martino es va reunir amb Rosell i Zubizarreta per tractar els canvis que cal fer aquestes setmanes

i
Toni Padilla
3 min
UNA CIMERA A LA CIUTAT ESPORTIVA Andoni Zubizarreta, Josep Maria Bartomeu i Gerardo Martino en una imatge d'arxiu. Els tres es van reunir amb el president Sandro Rosell a la Ciutat Esportiva per tractar diferents aspectes referents al primer equip.

Barcelona.El president del Barça, Sandro Rosell, es va reunir ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb el tècnic, Gerardo Martino, el secretari tècnic, Andoni Zubizarreta, i el vicepresident Josep Maria Bartomeu per analitzar l'estat del primer equip blaugrana. Sobre la taula, la possibilitat de seguir negociant per fitxar un defensa, així com la reestructuració del cos tècnic.

Martino va insistir en el seu discurs dels últims dies referents a les negociacions per fitxar un defensa central. El tècnic argentí no ho considera una qüestió prioritària, però també veu amb bons ulls seguir picant pedra per veure si s'aconsegueix rebaixar el preu de David Luiz, el central que li agrada més de la llista de possibles fitxatges que es va trobar quan va aterrar al club. La postura del tècnic argentí és diferent de la de Vilanova. El català considerava que calia fitxar un central i somiava en un brasiler: primer Thiago Silva i després David Luiz. De fet, els moviments per acostar-se al defensa del Chelsea van iniciar-se quan Martino encara era a Rosario pensant que no tindria feina. Metòdic en la feina però amb la ferma voluntat de no cometre errades durant els seus primers mesos al Camp Nou, Martino accepta que se segueixi treballant en un fitxatge que gairebé tots els estaments del club, des de la presidència fins a la secretaria tècnica, donaven per fet que caldria fer aquest estiu.

Martino no vol intentar imposar el seu criteri però s'ha mostrat sincer quan l'hi han preguntat: no creu que tingui sentit pagar 50 milions per un defensa central quan Puyol rebrà l'alta mèdica i els joves de la casa, com Bartra i Bagnack, ja coneixen l'estil de joc i han demostrat tenir prou talent per merèixer una oportunitat. Durant la gira per Tailàndia ja va fer saber a tothom que aquesta era la seva idea, un fet que allibera de certa pressió el Barça a l'hora de negociar amb David Luiz, ja que saben que el tècnic del primer equip no ho considera una qüestió de vida o mort. Dins dels despatxos del club, però, s'insisteix que cal fer un esforç per intentar fitxar un defensa, ja que encara fa mal el record dels problemes en defensa de l'última temporada. Ara bé, el record de l'operació que va significar el fitxatge de Txigrinski plana en les reunions. El nom del defensa ucraïnès, fitxat durant l'època Laporta per petició de Guardiola per uns 25 milions d'euros, surt un cop i un altre per recordar a tothom que si es paguen molts diners per un central, cal estar ben segurs de la seva solvència. I Martino dubta sobre si la solució realment és a fora. De fet, l'argentí prefereix centrar-se a acabar de conèixer bé un equip que ja ha guanyat la Lliga sense el reforç de Neymar, i decidir més endavant si vol fitxar.

El Barça seguirà insistint en l'entorn de David Luiz per intentar aconseguir un gest del jugador brasiler que demostri que vol marxar del Chelsea, un fet que podria servir per rebaixar-ne el preu. Si David Luiz no diu res públicament, el Barça difícilment fitxaria un defensa central aquest estiu. Zubizarreta, de fet, ja treballa per preparar informes d'un tipus de centrals diferents, que encaixin amb els gustos de Martino, uns gustos que en aquest cas no són com els de Vilanova.

El futur de Roura

A la reunió també es va parlar sobre què cal fer amb el cos tècnic, ja que ara conviuen l'ajudant de Martino Jorge Pautasso i el preparador físic Elvio Paolorosso amb els de Vilanova: Roura, Aureli Altimira i Rubi. Martino s'ha mostrat molt respectuós i ha insistit que cal prioritzar treballar plegats per respecte a la gent fitxada per Tito Vilanova.

stats