Esports 09/08/2013

Atacs, retrets i revenges en el retrobament amb Mourinho

El tècnic perd contra el Madrid i és rebut amb xiulets

Nuria García
3 min
Atacs, retrets i revenges en el retrobament amb Mourinho

Barcelona.José Mourinho es va retrobar ahir amb el seu exequip, i pel que es va poder veure a Miami el portuguès va deixar pocs amics a la casa blanca. Només Coentrão, Di María, Xabi Alonso i Modric, a més de Carlo Ancelotti, el van saludar abans o després del partit i el tècnic va ser en el punt de mira de la ràbia dels jugadors blancs, dolguts per les crítiques que han rebut del seu exentrenador. De fet, el tècnic no va fer ni l'intent d'anar a saludar els que eren els seus jugadors fins fa menys de dos mesos.

El més motivat ahir era Cristiano Ronaldo, després que Mourinho digués que ell no era el "vertader" Ronaldo (fent referència al davanter brasiler). Cristiano va contestar el seu exentrenador amb dos gols i dirigint-li mirades desafiants durant les celebracions. "Jo no tinc rancúnia, això és de perdedors", va dir Ronaldo després del partit, però el cert és que el portuguès, després de marcar el primer gol, va girar-se cap a la banqueta del Chelsea assenyalant amb un dit l'escut del Madrid i amb un altre la marca que vesteix el club blanc. "Quan vaig marcar vaig mirar a la banqueta del meu equip, als meus companys", va intentar justificar-se Cristiano, que quan li van preguntar per les declaracions de Mourinho va dir que a ell li agrada "parlar al camp". "El que passi a fora no m'afecta", va afegir.

Qui també va aprofitar l'ocasió per reivindicar-se va ser Marcelo, que durant els últims mesos de Mou al Madrid va quedar-se a la banqueta, un fet que va afavorir Coentrão. El brasiler va fer el primer gol del Madrid i, després de celebrar-lo amb els seus companys de manera efusiva, va acostar-se a la banqueta del Chelsea i va dedicar un gest i diversos crits a Mourinho. "Veieu coses que jo no veig, no és el meu problema. Amb Cristiano hem celebrat alguns gols junts i amb això em quedo", va dir el tècnic del Chelsea quan li van preguntar per les reaccions dels seus exjugadors.

Rebut amb xiulets, contraataca

Mourinho possiblement es podria esperar que alguns dels futbolistes blancs volguessin reivindicar-se davant d'ell, però l'afició el va sorprendre. Quan van anunciar el nom del tècnic per megafonia, part dels seguidors que van aplegar-se al Sun Life Stadium de Miami van xiular, fent-li entendre que no estaven d'acord amb la manera d'actuar dels últims tres anys.

Però Mourinho, fidel al seu estil, va contraatacar. "No és cap drama perdre contra un dels meus exequips", va dir abans el portuguès, que va perdre el duel contra el seu exequip per 1-3. Però el tècnic no va desaprofitar l'oportunitat de carregar contra la premsa madrilenya. "Vaig dir això del vertader Ronaldo perquè el brasiler va ser el primer, és el més antic", va puntualitzar Mourinho, que va afegir: "La resta és una pel·lícula que s'han muntat a Madrid, que és la ciutat del cinema".

Això sí, l'actual entrenador del Chelsea va maquillar les crítiques dient que desitja el millor als blancs: "El Reial Madrid juga la Lliga i el Chelsea la Premier, així que els desitjo tota la sort. Com és lògic, quan lluitem per la Champions voldré guanyar jo".

100 milions per Bale, excessiu

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va assegurar ahir en una entrevista a ESPN que els 100 milions d'euros en què es podria xifrar el fitxatge de Gareth Bale li semblen un preu "molt" excessiu. "No solem parlar de jugadors per respecte al jugador, al club i al president, amb qui vaig fer una bona amistat la temporada passada amb motiu del fitxatge de Luka Modric. Si no parlo de noms, no parlo de diners. Això sí, 100 milions em sembla molt", va explicar.

stats