VISITA D'UNA DELEGACIÓ DE HAINAN
Economia 31/08/2013

Els xinesos copiaran el model de gestió de la informació turística

S'entusiasmaren amb algunes aplicacions desenvolupades a les Balears

Jaume Perelló
2 min
La pantalla tàctil és només la part visible del projecte de gestió de la informació turística realitzat pel Centre MICTT del Parc Bit.

Palma.El sotsgovernador de la província de Hainan, Guoliang Li, es va mostrar gratament sorprès de la qualitat i nivell de les aplicacions informàtiques que ha desenvolupat el Centre d'Innovació de Microsoft al Parc Bit (MICTT). Durant la visita que una delegació de l'illa xinesa va fer a Mallorca, pogueren conèixer de prop algunes solucions com les del programa "mostrador", que permet disposar d'informació turística molt completa amb el simple maneig d'una pantalla tàctil.

El MICTT és el primer centre mundial d'Innovació Tecnològica en Turisme. Creat l'any 2009, actua com a nexe entre el sector turístic, les empreses de tecnologia, els emprenedors i universitaris, impulsant "la millora de la productivitat de les empreses de base tecnològica, generant noves oportunitats de negoci i afavorint-ne la competitivitat basant-se en el coneixement tecnològic", va dir ahir el seu director, Luis Bendito.

Els membres de la delegació xinesa varen confirmar l'interès a establir una col·laboració sistemàtica amb el Centre d'Innovació MICTT, perquè "Hainan rep 32 milions de turistes i necessita millorar l'organització de la seva informació com a destinació", afirmaren.

Així mateix, varen ser rebuts pel director general d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antoni Mateos, i pel director gerent de la Fundació Bit, Miquel Bernat. "Volen conèixer què es fa aquí perquè Balears és pionera en matèria de tecnologies turístiques. Hi ha oportunitat de negoci tant per a Microsoft com per a tots els seus partners , que són empreses de tecnologia de Balears", assegurà Antoni Mateos.

En declaracions a l'ARA Balears, Luis Bendito indicà que "és important que les solucions que trobam a les Illes puguin despertar l'interès d'altres destinacions. Aquí vàrem ser pioners en el producte turístic i ara ho hem de ser també en les aplicacions tecnològiques per mantenir el lideratge", digué.

A banda de visitar el Centre MICTT, els nou delegats xinesos es reuniren amb representants de Turistec i dinaren amb empresaris per iniciativa de la Cambra de Comerç. Al final de la jornada, la valoració per part dels visitants procedents de Hainan era molt positiva, i la predisposició a posar en marxa la col·laboració amb les Illes Balears va ser absoluta.

stats