TRANSPORT
Economia 09/08/2013

Els vols internacionals creixen un 1,7% a Palma

L'aeroport d'Eivissa supera per primer cop al juliol els tres milions de passatgers

Ara Balears
2 min

Barcelona.La bona temporada turística, centrada bàsicament en el mercat internacional, es nota clarament a l'aeroport de Son Sant Joan. El mes de juliol, el trànsit de passatgers va ser de 2.290.272 persones, de les quals 2.898.374 provenien del trànsit internacional. El mercat de referència continua sent l'alemany, amb 1,1 milions, un 0,21% més que l'any passat i que suposa el 35% del trànsit total. Els britànics ambé han crescut un 4% i han arribat als 759.867 passatgers. Amb tot, les pujades més significatives han estat les que tenen origen o destinació a Noruega (20% més), federació russa (18%) i Suècia (7%).

A Eivissa també s'està notant la bona temporada i per primer cop en la seva història l'aeroport ha tingut una xifra acumulada de tres milions de passatgers durant els primers set mesos de l'any. Això vol dir que el trànsit ha estat un 2,2% superior al del mateix període de 2012t, segons informa el Ministeri de Foment. En el cas d'Eivissa, també hi ha un augment del trànsit internacional, que ha crescut un 9,2% respecte de l'any passat i ha arribat als 1,8 milions de passatger. Específicament al juliol, el trànsit internacional a Eivissa ha crescut un 3,3%, amb un notable augment del 8% del turisme britànic, seguit de l'alemany, que s'ha incrementat un 4%.

Així mateix, Menorca ha vist com creixia el trànsit i ha estat el segon aeroport espanyol que ha tingut una major pujada el primer semestre, per darrere només d'Alacant. L'aeroport de Maó ja acumula des de gener 1,3 milions de moviments, amb creixements dels passatgers alemanys (12% més) i britànics (10%). Aquesta remuntada del turisme menorquí li ha permès situar-se a la desena posició dels aeròdroms amb més flux de moviments d'Espanya. Aquest bon comportament de la circulació als aereoports de les Illes reflecteix la bona temporada turística tant internacional com estatal.

No ha estat d'aquesta manera pertot, perquè el 2013 no està sent un bon any per al trànsit aeri a Espanya, i al juliol, tot i el boom del turisme, el descens d'activitat als aeroports de l'Estat va continuar. La xarxa AENA, que engloba gairebé tots els aeroports espanyols, va patir una caiguda del trànsit del 5,4% respecte del juliol de l'any passat, amb 189.000 operacions. Així, van passar pels aeroports de l'Estat poc més de 21 milions de passatgers, un 4,6% menys que un any enrere.

stats