FINANCES
Economia 23/08/2013

Els sindicats volen ajornar l'ERO de CatalunyaCaixa

CCOO, la UGT, SEC i CSICA van demanar al banc que l'ERO que ha plantejat inclogui mesures voluntàries i no exclogui els majors de 50 anys

Xavier Alegret
2 min

Barcelona.Els sindicats han fet un pas endavant en la negociació de la reestructuració de CatalunyaCaixa i ahir van reclamar que s'endarrereixi l'aplicació de l'expedient de regulació (ERO) a l'any que ve. La direcció i els sindicats es van reunir dimarts, quan l'entitat va plantejar 2.453 acomiadaments, amb una indemnització de 20 dies per any -el mínim legal- i un màxim de 12 mensualitats, i el tancament d'unes 450 oficines. Els sindicats esperaven que en la reunió d'ahir hi hagués una nova proposta, però l'actitud del banc, de tornar-los a explicar les mateixes mesures, els va sorprendre negativament. Els sindicats van posar sobre la taula les seves reivindicacions, segons van explicar fonts sindicals.

CCOO, la UGT, SEC i CSICA van demanar al banc que l'ERO que ha plantejat inclogui mesures voluntàries i no exclogui els majors de 50 anys, cosa que obriria la porta a les prejubilacions. Però sobretot insisteixen que l'ERO no es comenci a aplicar fins l'any que ve i s'aprofiti tot el període permès per la Comissió Europea, ja que el govern espanyol vol vendre l'entitat enguany. "Hem fet una demanda conjunta de no precipitar-nos amb l'ERO, perquè tenim temps fins al 2017. Volem que s'esperi si l'entitat es ven i ja negociarem l'ERO amb l'entitat compradora", va explicar Susagna Muns, de la secció sindical de la UGT a CatalunyaCaixa. "Considerem que el 2013 no hi hauria d'haver sortides", va afegir Montse Delgado, de la secció sindical de CCOO.

Delgado va explicar que, després d'hores de reunió, van aconseguir que l'empresa "entengui que ha de dur una proposta més raonable" en la pròxima reunió, que es fa dilluns que ve. Segons l'entitat, les negociacions encara estan a l'inici, en la fase de reunions informals. Amb l'escenari actual, els sindicats albiren que hi haurà "una conflictivitat màxima" a partir del setembre, segons Delgado, amb "mobilitazions continuades".

Trobada amb De Guindos

Paral·lelament, els quatre sindicats de CatalunyaCaixa han enviat una carta al ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, per demanar-li que es reuneixi amb ells per explicar-los el projecte i la reestructuració del banc nacionalitzat. Les organitzacions també volen aprofitar la trobada, si s'acaba celebrant, per mostrar-li la seva oposició que es faci l'expedient de regulació abans de la venda de l'entitat.

stats