DEUTE BANCARI
Misc 17/06/2013

A partir d'avui es pot acceptar la recompra de preferents

Ara
1 min
A partir d'avui  Es pot acceptar  La recompra  De preferents

Barcelona.Els propietaris de participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa i NovaCaixa Galicia poden sol·licitar des d'avui la proposta de recompra d'aquests productes, que es convertiran en accions i posteriorment es vendran al Fons de Garantia de Dipòsits. Això, però, implica una quitança addicional del 13,8% sobre el que ja havien perdut inicialment. El període per acceptar aquesta opció s'acaba el 12 de juliol.

Fa una setmana el Fons de Garantia de Dipòsits (integrat per les mateixes entitats financeres) va donar a conèixer les condicions per recomprar preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa i NCG. Cap de les dues entitats és a borsa, a diferència de Bankia, que com que sí que cotitza als parquets, ja va reconvertir les preferents en accions.

La quitança addicional que implica aquest pas és del 13,8% i s'ha de sumar a les pèrdues que ja s'havien imposat en el passat sobre aquests productes. En el cas de CatalunyaCaixa, les pèrdues aplicades a les preferents van ser del 61%. En el cas del deute subordinat i del deute subordinat amb venciment, la quitança era del 40% i del 15%, respectivament. Tot i l'oferta de compravenda, els clients que tinguin preferents i deute subordinat podran accedir a un procés d'arbitratge, informa Efe.

stats