Misc 06/06/2013

L'Audiència Nacional imputa, per primera vegada, el director d'una sucursal bancària que va vendre preferents

El jutge Andreu cita a declarar un empleat de Bancaixa per negociar l'adquisició per part d'una empresa de 100.000 euros en accions

Europa Press
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha imputat formalment i per primera vegada un director d'una sucursal bancària d'un delicte de frau per la presumpta comissió en la venda de participacions preferents.

En una interlocutòria del dia 31 de maig però coneguda aquest dimecres, el magistrat cita a declarar com a imputat l'excap de l'oficina de Bancaixa a la localitat valenciana d'Alberic, José Luis González Garrigues, en una data encara per determinar, per haver venut 100.000 euros en preferents a l'empresa Bochner sense facilitar la informació correcta dels riscos que suposava la inversió.

El magistrat ha pres aquesta decisió després que la Secció Tercera de la Sala del Penal li ordenés el passat 30 de maig estendre la causa que investiga la sortida a borsa de l'entitat per incloure també el frau a clients particulars que van adquirir preferents.

La decisió implicaria, per extensió, admetre a tràmit totes les querelles de particulars afectats per la compra d'aquest producte bancaris - que a dia d'avui són centenars de milers. Això implicaria el risc de convertir la investigació en un macroprocés de difícil i dilatada resolució, segons indiquen fonts jurídiques.

stats