IMMOBILIARI
Economia 01/08/2013

El 'banc dolent' paralitza pisos a mig fer i en demolirà alguns

Ara
2 min
El Sareb diu que tirarà a terra algunes promocions en fases inicials però cap habitatge acabat.

Barcelona.La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), més coneguda com el banc dolent que gestiona els actius tòxics immobiliaris traspassats per les entitats financeres intervingudes per l'Estat, ha decidit paralitzar part de les obres a mig fer que té en cartera i fins i tot es planteja demolir algunes de les promocions no acabades. Es tractaria, va dir ahir l'entitat, de promocions en fases molt inicials que han quedat paralitzades.

El Sareb va puntualitzar que en cap cas tirarà a terra habitatges que estiguin acabats i, tot i reconèixer que estudia algunes demolicions, va assegurar que encara no té cap objectiu concret.

En aquests moments, una quarta part de les promocions immobiliàries que té en cartera, és a dir, l'equivalent a 160 projectes, estan aturades. El banc dolent va dir que espera reprendre les obres en un futur en els casos en què resulti rendible, segons informa Europa Press. Va insistir que té un marge de 15 anys per acabar projectes que ha assumit a mig construir i comercialitzar-los.

L'entitat que presideix Belén Romana té llibertat, com a gestora dels actius immobiliaris tòxics heretats de la febre del totxo, de vendre o bé llogar el parc d'habitatge de què disposa. De fet, fa uns dies va anunciar que havia venut 1.800 pisos fins a mitjans de juliol. Els ingressos aconseguits per aquesta activitat van arribar als 900 milions d'euros. Aquests ingressos inclouen també la primera venda directa -és a dir, sense utilitzar les entitats financeres com a intermediàries- per valor de 200 milions d'euros que va anunciar el Sareb per a aquest mes.

El banc dolent ja ha avisat que el segon semestre de l'any en curs serà "molt intens des del punt de vista comercial, a través dels seus tres canals de venda": el minorista -que és el que ha funcionat millor fins ara-, el majorista -que vol potenciar a partir d'ara- i l'anomenat d' actius singulars , que se centra en la venda i lloguer d'habitatges d'alt valor i amb característiques especials.

stats