LABORAL
Misc 02/08/2013

Rajoy avança que l'atur baixa en 63.000 persones a Espanya al juliol

Ara
2 min

Barcelona.L'atur va encadenar el cinquè més a la baixa al juliol i va reduir-se en 63.000 persones a tot l'Estat. La dada, avançada ahir pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la farà oficial avui el ministeri d'Ocupació, que en donarà el detall per comunitats autònomes.

Ahir, però, el president es va valer d'aquesta millora de la desocupació per acompanyar la seva exposició d'un final de la recessió cada cop més a prop. "No podem considerar-ho com un triomf, però sí com un indicador que el vent de l'economia està canviant", va afegir Rajoy en la seva compareixença al Senat. La rebaixa d'atur registrat a les oficines d'ocupació el mes passat és la més important des de l'inici de la crisi. L'any passat el nombre de desocupats va reduir-se en 27.800 persones durant el juliol.

La disminució d'aturats que avui es confirmarà vindrà acompanyada de les dades d'afiliació mensuals a la Seguretat Social, on podrà veure's amb detall d'on ha vingut principalment la millora, a priori, dels registres de desocupats.

Fa tot just una setmana, l'INE publicava la seva enquesta trimestral, que recull també informació del mercat de treball. En el segon trimestre de l'any, va apuntar l'INE, la davallada d'aturats va ser també de les més importants des de l'esclat de la crisi, amb 29.000 desocupats menys a Catalunya i un total de 873.000 persones sense feina. A més, cal tenir en compte que la disminució va venir més per la davallada en la població activa que no pas pel creixement de l'ocupació, ja que només es van generar 11.800 llocs de treball en tres mesos i van ser, d'acord amb l'estadística, tots de caràcter temporal.

El president del govern espanyol, però, va valer-se ahir del respir de l'atur i de la millora del PIB, que va caure un 0,1% en el segon trimestre, una altra "dada encoratjadora" a què aferrar-se per parlar d'una situació "millor", tal com la va definir Rajoy. "És un pas imprescindible per a la reactivació", va insistir.

stats