COMERÇ
Economia 18/06/2013

Petits i mitjans empresaris creen una plataforma unitària per defensar-se

Les patronals ja romperen relacions amb l'anterior director general de Comerç, César Pacheco, per considerar que era el màxim exponent de la defensa de la gran superfície

J. P.
1 min

Palma.La màxima que la unió fa força ha inspirat la iniciativa de crear una plataforma comercial unitària. Els comerciants de Balears crearan aquest dimecres la Confederació Balear de Comerç (CBC), entitat que integrarà les principals patronals del petit i mitjà comerç Afedeco, Pimeco, ASCOME, PIMEEF i PIMEF. Un col·lectiu, segons els promotors, "que representa més de 20.000 empresaris del sector comercial de les Illes", asseguraven ahir els portaveus de Pimeco.

La política del Govern Bauzá i de l'Ajuntament de Palma, que no han posat cap emperò a la construcció de noves grans superfícies, és la principal causa d'aquesta iniciativa, que pretén sumar esforços i aconseguir major impacte en la reivindicació d'un pla director per al sector del comerç. En diferents ocasions, els representants de Pimeco i Afedeco han insistit que només des de la planificació i des de criteris d'ordenació urbanística es pot aconseguir un equilibri que no posi en perill els petits negocis, molt afectats per la crisi econòmica.

Les patronals ja romperen relacions amb l'anterior director general de Comerç, César Pacheco, per considerar que era el màxim exponent de la defensa de la gran superfície. La setmana passada, les patronals es reuniren amb el conseller Joaquín García i amb l'actual directora de Comerç, Loures Cardona, el mateix dia que es va saber que Cort havia donat la llicència d'obres a l'ampliació del Carrefour del Coll d'en Rabassa. "Una animalada que posa en perill molts petits comerços", digué Bernat Coll, de Pimeco, sobre el projecte.

stats