Economia 13/08/2013

El Govern sosté amb un informe que l'economia balear és la més forta

Ara Balears
1 min

Palma.Les Illes Balears són la comunitat autònoma que presenta una major fortalesa econòmica durant el primer semestre d'enguany, principalment pel bon comportament del seu mercat laboral, perquè l'activitat del sector turístic a l'inici de la temporada ha assolit nivells històrics i pel creixement del volum de negoci del petit i el mitjà comerç.

Qui fa aquesta anàlisi i aporta les dades és la mateixa Conselleria d'Economia i Competitivitat del Govern, a través de l'informe El moment econòmic que va fer públic ahir i segons els indicadors recollits el mes de juny. La directora general d'Economia, Joana Perelló, va sostenir que Balears presenta indicadors positius com cap altra comunitat, com el fet que el juny passat "es creàs ocupació neta per tercer mes consecutiu". Tot i això, Perelló també va remarcar que "encara que les dades són positives, les prenem amb cautela".

L'informe del Govern s'elabora mensualment a partir de diferents dades macroeconòmiques per analitzar la conjuntura. L'Executiu li ha donat ara repercussió assenyalant principalment la reducció de la taxa d'atur pel bon comportament de la temporada turística, però la considera com una tendència que ja va començar a principi d'any.

El document recull, a més, altres dades, com la compravenda d'habitatges, a l'alça, o l'increment de les vendes minoristes, que fan que el Govern mantingui que l'economia de les Illes presenta més fortalesa que cap altra autonomia de l'Estat, perquè es tracta d'indicadors que en el seu conjunt no presenten altres comunitats.

stats