BANCA
Misc 26/06/2013

Goirigolzarri descarta noves aportacions de capital per a Bankia

Els afectats per les preferents denuncien que s'han convertit en accionistes forçosos

Salvador Almenar
2 min

València.El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, va aprofitar la junta general d'accionistes celebrada ahir per esvair els dubtes que existien sobre el futur de l'entitat. Durant la seva intervenció per presentar els resultats del 2012, Goirigolzarri va poder assegurar, entre els crits de centenars de petits accionistes, que l'entitat no té "necessitats addicionals de capital" perquè, després de completar el procés de recapitalització (ha rebut 22.000 milions d'euros de l'Estat), Bankia és una entitat "solvent".

El dirigent de Bankia va explicar als 1.830 accionistes presents i als 5.282 representats al Palau de Congressos de València el "profund" canvi que l'entitat ha experimentat en l'últim any i que li ha permès passar en tan sols dotze mesos de tenir com a principal objectiu "aconseguir l'estabilització financera" a poder afirmar que en l'actualitat el banc nascut de la fusió de set caixes d'estalvis és una entitat "ben capitalitzada, amb un balanç ben provisionat i que compta amb una excel·lent situació de liquiditat".

Pel que fa a les previsions per al 2013, el president va revalidar la previsió de l'entitat sobre els beneficis. Pel que fa als 213 milions de beneficis obtinguts en el primer trimestre va dir: "Ens mostren que anem en la bona direcció i són conseqüents amb els 800 milions que vam anunciar al mercat per al conjunt de l'any". De cara al futur, Goirigolzarri va apuntar que el principal objectiu és revaloritzar les accions. "Ara hem d'aspirar a ser una entitat rendible perquè aquest és el mitjà per crear valor als nostres accionistes i rendibilitzar la inversió que els contribuents espanyols han realitzat", va assenyalar el president de Bankia.

Aquestes paraules no van convèncer la gran majoria d' accionistes forçosos que van omplir l'auditori. Com va passar en la junta del 2011, la majoria d'intervencions van ser de clients afectats per la compra de productes híbrids com les preferents o les obligacions subordinades i que van aprofitar el torn de paraula per denunciar que Bankia els havia deixat sense estalvis i que els havia obligat a convertir-se en accionistes sense ser la seva pretensió quan van contractar aparentment un producte que era a termini fix.

En aquest sentit, Goirigolzarri va anunciar que Bankia ampliarà fins al 15 de juliol el termini perquè els afectats sol·licitin l'arbitratge. Un instrument que, segons el president de l'entitat, ja ha permès que 179 persones recuperin els seus diners, dels 144.903 posseïdors de productes híbrids que l'han sol·licitat. Aquestes paraules no van calmar, però, els petits accionistes, que van protestar amb crits de "Volem els nostres diners" i van proferir insults com "lladre" i "xoriço" contra el president de Bankia.

stats