MERCAT LABORAL
Economia 13/08/2013

Dos de cada tres joves, disposats a emigrar per trobar feina

L'enquesta mostra com la predisposició dels espanyols a la mobilitat geogràfica per aconseguir una feina ja és una realitat, i el nombre de persones disposades a emigrar supera el 50% en totes les franges d'edat

Xavier Alegret
2 min
La predisposició dels joves espanyols a la mobilitat geogràfica és una realitat.

Barcelona.Amb un atur per sobre del 26%, que s'eleva fins al 56% en els menors de 25 anys, Espanya no és precisament el país de les oportunitats laborals. I encara menys per als més joves. Aquest fet porta cada vegada més joves de l'Estat a plantejar-se marxar-ne per poder trobar una feina. Dos terços dels joves espanyols que es volen incorporar al mercat de treball emigrarien per aconseguir-ho, segons un estudi de l'Empresa de Treball Temporal (ETT) Randstad.

L'enquesta mostra com la predisposició dels espanyols a la mobilitat geogràfica per aconseguir una feina ja és una realitat, i el nombre de persones disposades a emigrar supera el 50% en totes les franges d'edat. No obstant això, és entre els més joves on es nota més predisposició a la mobilitat. El 65% dels joves de 18 a 24 anys asseguren que emigrarien per treballar, un percentatge que s'ha mantingut estable respecte del 2012. Pel que fa als joves de 25 a 34 anys, la disposició a la mobilitat és gairebé la mateixa, amb el 63%. En la franja d'edat de 35 a 50 anys el percentatge de persones disposades a emigrar baixa al 58%, mentre que en la franja de 51 a 65 anys cau al 52%.

L'ETT explica que "la conjuntura econòmica" és el factor clau perquè tants joves estiguin disposats a partir fora per treballar, ja que "l'absència d'oportunitats s'ha convertit en una dificultat per a molts professionals que volen trobar un lloc de feina". Tanmateix, també hi veu altres factors, com la cerca de nous reptes, preparar-se millor, i conèixer o perfeccionar altres idiomes. De fet, l'estudi mostra que com més nivell formatiu tenen els professionals, més predisposats estan a la mobilitat: el percentatge va del 66% dels que tenen estudis universitaris al 59% dels que han estudiat FP.

Alemanya és la destinació preferida dels disposats a partir per feina. El 48% dels enquestats creuen que és el país en el qual podrien trobar més oportunitats laborals, mentre que un 7% creu que és França, el mateix percentatge que els que han votat els Estats Units i el Brasil.

stats