Misc 24/08/2013

El Brasil injecta 60.000 milions de dòlars per reflotar el real

Ara
1 min

BarcelonaEl Banc Central del Brasil va anunciar ahir que llançarà un programa per intervenir en els mercats de divises amb la injecció de fins a 60.000 milions de dòlars (uns 45.000 milions d'euros, l'equivalent a gairebé una quarta part del PIB català) en els quatre mesos que queden del 2013 per intentar frenar la depreciació del real. Des de principis d'any, la moneda del país s'ha devaluat un 15% respecte al dòlar i se situa ja en el seu nivell més baix davant la moneda nord-americana dels últims quatre anys.

L'institut emissor brasiler oferirà cada dia, de dilluns a dijous, 500 milions de dòlars en el mercat de futurs, mentre que els divendres emetrà fins a 1.000 milions de dòlars mitjançant acords de recompra o altres "operacions addicionals", segons va informar el banc central en un comunicat.

Des del gener, la institució ja ha injectat 45.000 milions de dòlars (34.000 milions d'euros), principalment al mercat de derivats, per intentar defensar el tipus de canvi del real, davant l'escalada de la inflació, que es mou a un ritme del 6,5% interanual. A més, el banc central ha de decidir aquesta setmana si apuja els tipus d'interès, que se situen al 8,5% com a mesura per contenir aquesta inflació.

El ministre d'Hisenda del país, Guido Mantega, va revisar també ahir les previsions de creixement per a l'economia del país i les va situar en el 2,5%, un punt per sota del 3,5% que preveia anteriorment. En una entrevista a la ca- dena de televisió Globonews, Mantega va explicar que el Brasil "està exportant menys, perquè hi ha una crisi global i els mercats internacionals estan aturats". El ministre va considerar que la revisió de les previsions a la baixa no és un "fracàs".

stats