FINANCES
Economia 31/08/2013

Banca March guanya 39,4 milions el primer semestre

El volum de negoci va arribar als 9.290 milions d'euros

Ara Balears
1 min

Palma.El Grup Banca March va obtenir un benefici net de 39,4 milions d'euros entre gener i juny d'aquest any, davant les pèrdues de 41,6 milions d'euros sofertes en el mateix semestre de 2012 per efecte del sanejament de la participació d'una de les participades, ACS, a Iberdrola.

L'entitat va informar ahir que el volum de negoci en banca privada i patrimonial, on el banc centra la seva activitat, va arribar als 9.290 milions d'euros després de créixer el 25,2% en comparació interanual.

El Grup Banca March continua amb la seva política de gestió prudent dels riscos d'acord amb el seu model de negoci i disposa d'una sòlida posició de liquiditat, amb un percentatge d'actius líquids que representa l'11,3% del balanç i uns "molt elevats nivells de solvència".

L'entitat tancà la primera meitat de l'any amb una ràtio de demora del 5,6%, en contrast amb l'11,6% del conjunt del sistema, i un nivell de cobertura davant insolvències del 72,3%, enfront del 65,9% del sector.

SICAV

Segons explica l'entitat, els recursos bancaris dels seus clients van créixer un 10% i la xifra de SICAV gestionades es va situar en 113, la qual cosa situa Banca March en una de les primeres posicions en el rànquing d'entitats que gestionen aquestes institucions. L'agència Moody's va confirmar el 18 de juliol el ràting de Banca March per al deute a curt i llarg termini, a més de per als seus dipòsits, que es va mantenir en Baa3, aprovat.

El ràting se situa al mateix nivell que el del regne d'Espanya i consolida Banca March com una de les entitats espanyoles amb millor qualificació creditícia. L'entitat recorda que el 12 de juliol va comunicar la decisió d'exercir el dret d'adquisició preferent en la venda de Banco Inversis.

stats