Cultura 28/02/2014

El mural ceràmic més gran per acolorir el moll de Cala Rajada

J. S.
2 min

CapdeperaEl darrer tram del mural de 1.700 rajoles que aquest estiu presidirà el moll de Cala Rajada està a punt de coure’s a la teulera Can Benito, a Campos. El mestre artesà Miquel Torrens i el reconegut artista Gustavo Peñalver, que resideix a Capdepera, ultimen els detalls de la darrera cocció al forn i revisen les rajoles de colors que formaran el mural ceràmic més gran de les Illes Balears.

La setmana que ve hauran acabat els tres mesos de feina braç a braç de l’artista amb els ceramistes artesanals campaners. Es preveu “instal·lar el mural al moll per Pasqua, quan l’obra ja estarà totalment acabada i comenci la temporada turística”, explica Pere Cortada des del departament de Cultura de l’Ajuntament de Capdepera.

Obra d’art públic

El mural, de setze metres de longitud i quatre d’amplada, ha estat ideat com una “obra d’art públic”, que “ha de posseir una gran força estètica i, com que està pensada per a un espai públic, pot convertir-se en la representació del territori”, explica l’artista citant l’autor Douglas García. Amb una intenció semblant “al mural de Miró de l’aeroport de Barcelona o a les Pintes del vent de Chillida de la platja de Sant Sebastià, l’Ajuntament i jo plantejàrem dur a terme aquest mural, que disposa d’un pressupost que frega els 30.000 euros i que han sufragat íntegrament patrocinadors privats d’aquí i d’Alemanya”, explica l’autor.

De fet, l’artista, que fa vint anys que resideix a Cala Rajada, va consolidar la seva carrera a Berlín, la ciutat alemanya on va viure durant prop de dues dècades. La seva obra, molt prolífica, és plena de pintures grotesques de colors com les que ompliran l’enorme mural del moll. Però aquest no és l’únic projecte que l’artista planteja per al municipi de Capdepera. Una escultura o un vitrall per a l’església parroquial podrien continuar el projecte d’art públic que comença amb aquest mural.

stats