Cultura 06/08/2013

Les guerres fan bona literatura

1 min

Des de La Ilíada , els conflictes bèl·lics han estat sempre un bon argument literari. Al curs que han organitzat al Festival de Pollença es parlarà de guerres més properes de la mà d'autors que en les seves novel·les o assaigs s'han inspirat en la guerra per bastir els seus escrits. Seran sessions dobles de matí i tarda en què sempre hi ha un diàleg entre dos conferenciants.

Ahir varen obrir el foc Juan Gabriel Vásquez, Jordi Gracia, Ignacio Martínez de Pisón i Jordi Soler.

Avui serà el torn del periodista nord-americà John Lee Anderson, que parlarà de narcoliteratura amb el jove escriptor mexicà Emiliano Monge. A l'horabaixa, el jutge italià Giancarlo de Cataldo i la poeta mexicana Mariana Salinas parlaran de la política a la novel·la.

Dimecres està prevista la participació de Jordi Gràcia i Jorge Martínez Reverte, per conversar de les novel·les de la Guerra Civil, i de Clara Usón i Miguel Aguilar, per abordar com s'explica la màfia en la literatura. Dijous serà el torn de Paula Cifuentes i Jordi Soler per relatar com s'ha explicat la guerra dels Balcans en la ficció, mentre que Marcos Giralt Torrente i Malcolm Otero Barral miraran d'esbrinar com s'escriuen els petits conflictes. Finalment, tancaran el curs divendres els escriptors Eduardo Mendoza i José Carlos Llop.

stats