Guy Delisle en quatre títols , (ASTIBERRI, 2005)(ASTIBERRI, 2008)(ASTIBERRI, 2011)(ASTIBERRI, 2013)
Cultura 16/08/2013

El documental de viatges convertit en còmic d'autor

Pyongyang, Crónicas birmanas, Crónicas de Jerusalén i Guía del mal padre

1 min

'Pyongyang'

La mirada inquisitiva i perplexa de Delisle trenca l'embargament informatiu de Corea del Nord per descobrir el dia a dia d'un estat que desafia qualsevol lògica. Amb la ironia d'un viatger experimentat i des de la primera persona, Pyongyang radiografia el pitjor malson de George Orwell.

'Crónicas birmanas'

Després de viure a Shenzhen i Pyongyang, Delisle va passar un any a Myanmar, l'antiga Birmània, on la seva dona treballava per a Metges Sense Fronteres. La curiositat el va guiar en un país sorprenent. I amb els ulls ben oberts va advertir el pes de la dictadura militar, fins i tot en els detalls més petits.

'Crónicas de Jerusalén'

A través de la quotidianitat familiar de Delisle, Crónicas de Jerusalén ofereix al lector una mirada complexa, realista i amena d'una ciutat contradictòria. Un esforç monumental per documentar -i sobretot per comprendre- com és la vida quotidiana en una societat marcada pel conflicte.

'Guía del mal padre'

Explotant la veta humorística de les tires de Calvin & Hobbes en què el pare li prenia el pèl al fill, Delisle es presenta a Guía del mal padre en un seguit de situacions que el fan candidat a pitjor pare de l'any. Una fantasia inofensiva especialment indicada per a pares amb sentit de l'humor.

stats