MÚSICA CLÀSSICA
Cultura 21/06/2013

Zubin Metha actuarà al setembre a l'hotel Formentor

L'exclusiu festival arrenca demà amb un concert de Mikhail Tarnikov

Ara Balears
2 min
Zubin Metha actuarà al setembre a l'hotel Formentor

Palma.Els directors d'orquestra Mikhail Tatarnikov i Zubin Metha aterren aquest estiu a Mallorca de la mà del Formentor Sunset Classics, un festival que neix amb la intenció de tenir continuïtat i posicionar Mallorca com a destinació cultural.

La iniciativa, que ha nascut de l'hotel Barceló Formentor amb la col·laboració de la Caixa, arrencarà demà a les 22.00 hores de la mà del director del teatre Mikhailovski de Sant Petersburg, Mikhail Tatarnikov, que dirigirà l'Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma.

A tan sols 34 anys, Tatarnikov ja és considerat una de les primeres figures russes de la música clàssica. En el concert de demà dirigirà l' Epopeia Russa i estarà acompanyat d'una altra figura rellevant de la música clàssica russa, Larissa Gergieva, que dirigirà el Cor de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, i de la mezzosoprano Irina Šišková.

En total, l'actuació reunirà més de 80 artistes en un escenari davant la mar amb una capacitat per a 250 persones, que pagaran una entrada que va des dels 200 fins als 500 euros.

Concerts exclusius

La directora de màrqueting de Barceló Hotels&Resorts, Sara Ramis, acompanyada del director territorial de la Caixa, Juan Ramón Fuertes i del president del Grup Barceló, Simón Pedro Adreu, va presentar ahir el programa que, va indicar, té l'objectiu de ser "un esdeveniment molt exclusiu", segons recull l'agència Efe.

Després de l'actuació de dissabte, el festival reprendrà les activitats el proper 13 de setembre de la mà del director indi Zubin Metha (fill del fundador de l'Orquestra Simfònica de Bombai, Mehli Mehta), que dirigirà en el mateix escenari l'orquestra Maggio Musicale Fiorentino, de Florència.

Aclamat com un dels directors predilectes dels experts per la seva especial manera de dirigir i la seva versatilitat, Metha interpretarà l'obertura Egmon, la Vuitena simfonia i conclourà amb la Tercera , més coneguda com l' Heroica , de Beethoven.

Amb aquest festival, Barceló Formentor pretén retornar a aquest indret el màxim nivell cultural que aconseguí en el segle XX com a refugi de famosos artistes de l'Estat i internacionals, com Chaplin, Miró i Berlanga, i destacades personalitats polítiques, des de Churchill fins a Gorbatxov.

stats