MÚSICA
Cultura 07/10/2017

Minimúsica: qualitat de temps de pares i infants

Es Baluard reuní ahir més de 1.200 persones amb activitats per a tota la família i actuacions musicals

Margalida Mateu
3 min
Els Zulu Zulu i Joan Miquel Oliver es disfressaren per a la seva actuació a l’escenari principal del Minimúsica, instal·lat al pati del museu Es Baluard, per al gaudi dels infants.

PalmaNins que sortiren de festa amb els pares o pares que sortiren de festa amb els fills, segons es miri. El Dia minimúsica es va celebrar ahir al museu Es Baluard de Palma amb el que va ser, això sí, una gran festa familiar.

S’hi reuniren més de 1.200 persones -enguany n’havien augmentat la capacitat respecte de l’any passat- a la recerca d’activitats que agradaren a pares i a infants i també a molts de joves sense fills que acudiren al festival atrets pel bon cartell musical. I és que la música fou sens dubte la gran protagonista de la jornada. Encetaren les actuacions els discjòqueis Nyè de Campos a les 11 h donant la benvinguda. Seguidament s’enllaçaren diversos concerts en allò que anomenaren ‘espectacle minimúsica’: tres cançons per banda, que es varen fer breus perquè es dedicà més temps a fer els canvis entre grups que a les actuacions en si. Per cert, molt encertades totes, les dels Marino e Marini, Zulu Zulu, Leonmanso i Sr Nadie.

A les 13.30 h fou el torn del cap de cartell, Joan Miquel Oliver, que amb vestit de dona i calces de l’Atlètic de Balears féu el repertori del seu darrer disc, Atlantis, acompanyat per les mamballetes dels nins. L’horabaixa hi actuaren Miqui Puig DJ i Pau Riba, que ho va fer amb el seu fill.

Núria Muntaner, directora del Minimúsica, explica: “Nosaltres el que volem és que pares i fills passin una bona estona, que disposin d’un temps de qualitat. Per tant, la programació està basada en música que ens agrada als adults i tots feliços. És una mica la clau de l’èxit i a l’hora de confeccionar el cartell i de fer els tallers, que pensam en propostes que siguin lúdiques i alhora educatives, això és el que potser ens diferencia d’altres propostes”. Per la seva banda, el discjòquei Miqui Puig, que també actuà al festival, considera que “el Minimúsica és una molt bona educació per als infants, però no s’ha de confondre, amb els pares que es pensen que això és una festa per a ells per poder sortir quan ja han perdut una mica el batre. Crec que és un festival perquè els nins tinguin les seves primeres experiències musicals, la música ha de formar part de la nostra normalitat com a individus”.

La d’ahir fou la segona edició a Mallorca malgrat que ja fa un grapat d’anys que celebren el Minimúsica a Barcelona. “A Palma, com l’any passat, hem tornat a fer sold out, exhaurir totes les entrades un parell de dies abans del dia del festival, i estam molt contents”, hi afegeix la directora. I és que per a l’edició d’enguany es va augmentar amb un nou espai més la terrassa del museu, on s’instal·laren tres tallers nous i donaren cabuda a 1.200 persones, 200 més que l’any passat.

Aquest format de festival prové de Barcelona, on cada any el Minimúsica arreplega més de 4.000 persones repartides en dos escenaris, més tallers, espais de bebès més grans... Ara bé, si la gent de Mallorca continua responent tan bé, “arribarem a ser una gran família”, assenyala Muntaner. “Una altra de les possibilitats és que el festival duri dos dies. La nostra intenció no és la de créixer ràpidament, sinó que ens agrada fer-ho a poc a poc i anar mantenint la qualitat, que és una cosa que ens obsessiona molt”, hi afegeix la directora.

El discjòquei Miqui Puig ja és de la família Minimúsica: “He participat en els discos temàtics que han fet, vaig ser-hi amb una cançó que es diu Mil homes fent referència a aquests pares que volen que els infants siguin més grans del que realment els pertoca. Jo crec que els nins han d’equivocar-se, com tots a la vida. I també he fet de DJ moltes vegades a les festes Minimúsica, tant amb el format roller disco, en què els infants patinen amb música disco, com amb el de les discoteques americanes i també amb el normal.

De tallers, ahir n’hi hagué de tot tipus: fer un hort ecològic, cuinar amb Miquel Calent, muntar peces, preguntes sobre la cuina de Mallorca... Ara bé, el que va triomfar més sens dubte fou el taller de fabricació de guitarres DIY. Tots els infants sortiren del festival amb una guitarra de cartó personalitzada.

Per acabar amb el Minimúsica d’enguany, l’actuació de música i ninotets espacials del DJ i Dr. Magneto, que arrodoniren una jornada musical molt atractiva. La revetla acabà a les 19 h. Feines fetes i tothom a dormir.

stats