Cultura 25/10/2014

Floquet amb sopes: ingredients i recepta

1 min

Netejam i tallam a daus regulars la carn de bou, la salpebram i la reservam. Fem un sofregit amb la ceba, els alls, el llorer i la tomàtiga de ramellet. En ser ben melós, hi afegim la resta de les verdures i els bolets, fent-li només dues voltes. Llavors el cobrim amb el brou, i li fem pegar un bull. Corregim de saó. Per escaldar les sopes anam alternant capes de pa, amb un bon raig d’oli, i les verdures ben repartides amb una mica del seu brou de cocció. Cal tenir la precaució de deixar-les una mica brouoses, ja que tenen tendència a assecar-se per la rehidratació del pa. En el darrer moment, passam els daus de carn per una paellera, o una graella ben calenta. Per muntar el plat, hi posarem una base de sopes i damunt el bou ben sucós. Donar altres vides i altres solucions al receptari tradicional és una manera honrosa de posar-lo al dia i de garantir-ne la continuïtat. Bon profit!

800 grams de floquet o llom de bou

300 de grams de sopes de pa

2 cebes

8 tomàtigues de ramellet

Un manat de bledes

Un manat de julivert

Bolets variats (esclata-sangs, trompetes, camagrocs)

Un litre de brou de carn

All i llorer

Sal, pebre bo i oli d’oliva

stats