Cultura 01/08/2013

El Consell obre la porta del castell de Santueri

Això no significa, però, que l'obertura al públic sigui immediata

Joan Sitges
1 min

Felanitx.La Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca ha donat finalment llum verda al projecte d'activitats per a l'itinerari de visites al castell de Santueri que presentaren els propietaris del monument amb la voluntat d'obrir-lo al públic. Això no significa, però, que l'obertura al públic sigui immediata, perquè els tècnics de patrimoni del Consell volen garantir la conservació de les restes del castell roquer.

Per això, des del Consell indiquen que "s'ha de redactar un pla de conservació preventiva i manteniment per part d'un equip multidisciplinari per tal que, amb caràcter previ, sigui autoritzat per la comissió". I és que la família Vidal, propietària del castell, preveu en el projecte d'activitats presentat al Consell que el monument rebi unes 200.000 visites anuals. Aquesta xifra elevada podria posar en perill la conservació del monument que actualment es troba en un estat ruïnós, segons es desprèn dels anteriors informes de Patrimoni.

És per això que aquest pla de conservació s'haurà d'elaborar abans de l'obertura al públic del castell de Santueri.

La Comissió de Patrimoni duita a terme dimarts passat també planteja als propietaris l'obligatorietat de demanar autorització prèvia a la comissió per a "cada un dels projectes concrets que s'hi vulguin dur a terme, que hauran de ser redactats per un equip multidisciplinari".

stats