Cultura 09/06/2013

Carme Riera i Dan Brown arrasen en la Fira del Llibre

Els best-sellers tornen a ser els llibres més venuts

Ander Zurimendi
2 min

PalmaLes parades de llibres partiran avui vespre de l'avinguda de Roma i es tancarà així la XXXI edició de la Fira del Llibre de Mallorca. I un any més, els llibres considerats best-sellers han tornat a ser els més venuts, tant en català com en castellà.

De fet, la palmesana Carme Riera i el barcelonès Albert Sánchez Piñol han estat els grans triomfadors de la narrativa catalana. I tots dos, a més a més, han tingut una bona collita de vendes en tots dos idiomes. Els dos autors, consolidats ja dins l' star system català, han estat els que més feina han donat als llibreters aquests dies. A més a més, mantenen molt bona sortida, malgrat que per Sant Jordi ja es proclamaren els més venedors, amb les respectives obres Temps d'innocència i Victus . Aquesta apreciació de les vendes la comparteixen les llibreries Àlia, Campus, Babel, Colom i Embat, totes presents a la Rambla.

Brownmania

Pel que fa als autors de renom internacional, el gran triomfador ha estat Dan Brown, amb la seva darrera novel·la, Inferno . De fet, Brown ha arrasat cada pic que ha tret qualque novetat, i en aquesta ocasió no ha fallat. Com succeí en els casos anteriors, ha venut molt tant en castellà com en l'edició en català.

Així mateix, l'altre èxit de vendes d'autors internacionals ha estat el de Dona Leon, amb la seva recent obra L'ou d'or , que s'ha venut amb especial intensitat a Llibres Embat.

Quant a la narrativa en castellà, destaca la novel·la Solsticio , de José Carlos Llop. És de justícia poètica que triomfi a ca seva, ja que és freqüent veure l'escriptor palmesà passejant per la Rambla i els jardins de la Misericòrdia.

Allò curiós és que no només es destaca la venda de la recentment publicada Solsticio , sinó que en certes parades ha venut més exemplars de la seva novel·la anterior, En la ciudad sumergida . De fet, aquesta recupera la Palma dels anys ja viscuts, entorn de la dècada dels 60 i 70, i la contraposa a la ciutat d'avui.

Un altre autor castellà que ha tingut èxit és Muñoz Molina, que aquesta setmana ha rebut precisament el premi Príncep d'Astúries de literatura. Curiosament, alguns llibreters destaquen que les vendes de Muñoz Molina han estat bones des del prinicpi, no només un pic que es conegué el premi i fos impulsat per la fama mediàtica.

Pel que fa als autors de l'Illa amb temàtiques mallorquines, cal destacar l'èxit que ha tingut el receptari d'Antoni Tugores i Maria Antònia Sureda, Els millors plats de la cuina popular de Mallorca. I apunten que allò curiós és que, en contra del que es pugui presuposar, se n'han venut més en castellà que en català.

Així mateix, la peça teatral Acorar , d'Antoni Gomila, també ha tingut bona acceptació entre els assistents a la fira, malgrat que ja fa un any que està publicat.

Finalment, en la literatura infantil ha triomfat La porqueta Pepa , mentre que entre els infants un poc més grans s'han venut bé Los diarios de Greg i Los diarios de Nicky , de Jeff Kinney.

stats