III PREMIS ARA BALEARS
Portada 16/06/2017

Un agraïment a la voluntat de servir un país més digne

Els Premis ARA Balears es consoliden com a punt de trobada entre l’activisme cívic i la política

Jaume Vinyas
3 min

PalmaEl Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard ha acollit aquesta setmana, com ja és tradició, la III edició dels premis ARA Balears, una gala que, com explicà el director del diari, Ferran Aguiló, “pretén agrair la feina, el talent, la iniciativa, fins i tot la sana caparrudesa de les persones o col·lectius del nostre país que treballen per fer-lo cada dia millor i més digne”.

Unes 200 persones varen assistir a l’entrega de premis, oficiada pel columnista de la casa Xisco Nadal, i que va comptar amb la presència, entre d’altres autoritats, de la presidenta del Govern, Francina Armengol; els consellers d’Educació, Martí March; Serveis Socials, Fina Santiago; Medi Ambient, Vicenç Vidal; de Treball, Iago Negueruela; el batle de Palma, José Hila; el rector de la UIB, Llorenç Huguet, representants de tots els partits polítics i el director insular de Relacions Institucionals, Marc Herrera.

Armengol va ser l’encarregada de cloure l’acte i va agrair a aquest mitjà “estar a l’avantguarda de les temàtiques que preocupen la gent”. També va destacar l’aposta per fer periodisme “en una llengua sovint malmenada” a les Illes. La presidenta va donar les gràcies per “la feina magnífica dels periodistes de carrer”, tot i admetre que, “de vegades, fa mal quan et posen un semàfor vermell”.

Aguiló, per part seva, va subratllar que, enguany, l’ARA Balears ha estat el primer mitjà a sumar-se al Pacte social contra les violències masclistes impulsat pel Govern. “Tota la redacció s’ha conjurat per tal de no només no repetir els estereotips que fonamenten el masclisme, sinó, a més, ser proactius i combatre’l”, va assegurar.

Compromís amb l’educació

Com a fites destacades del quart any de vida del diari, n’esmentà l’edició especial, publicada el 20 de novembre, amb motiu del Dia universal del drets dels infants, i en què les informacions no estaven il·lustrades per fotografies, sinó per dibuixos d’infants del CEIP Joan Miró, qui va rebre el Premi Bartomeu Picornell a la millora de la qualitat educativa. També va remarcar la col·laboració de l’artista Mònica Fuster, qui va dissenyar la rosa que el diari va regalar per Sant Jordi, amb un disseny “que va sorprendre per la seva gosadia i que esperonava les neurones gandules”.

D’altra banda, celebrà “l’associació amb l’edició de Barcelona”, que “arrodoneix la feina d’aquí o viceversa”. En representació de la redacció de Barcelona, va participar en la gala el conseller delegat, Salvador García-Ruiz, qui va assegurar que “seguim amb molt d’interès i admiració el que s’està fent a Mallorca, un projecte que vàrem tenir la sort d’impulsar i pel qual sentim una gran satisfacció”. García-Ruiz va destacar que, entre ambdues redaccions, ja s’han superat els 40.000 subscriptors. En aquest sentit, però, Aguiló va recordar que encara no basten. “Ens falta convèncer més gent, aconseguir el coixí de subscriptors que ens garanteixi la viabilitat de la independència”, va afirmar. “La informació no és gratuïta: la propaganda sí que ho és. Cal repetir-ho una i mil vegades, perquè els interessos dels que volen els mitjans al seu servei són forts”, va afegir.

La pedagoga menorquina Pilar Benejam va rebre una gran ovació en rebre el Premi Bartomeu Picornell a la millora de la qualitat educativa. En un discurs molt sentit, va agrair el compromís de l’ARA amb l’educació.

Els representants de l’empresa biotecnològica Sanifit mostraren sorpresa pel reconeixement i el varen agrair. Molt emocionats també es mostraren els representants de ‘Sons de barri’, que es comprometeren a continuar lluitant contra la marginalitat al barri palmesà de Son Gotleu.

stats