Portada 21/08/2013

Què fan els 'modernets' a l'estiu ?

2 min

1. No fer vacances

Un modernet de veritat, d'aquests que ja escoltaven Sigur Rós als anys vuitanta, s'esperarà al mes d'octubre (fins i tot al novembre) per fer-les. És el moment perfecte per anar a l'illa de Menorca i tornar constipat dient "Que bé que s'hi estava, que no hi havia ningú".

2. Descobrir la ciutat

Encara que ja sàpigues que acabaràs anant als llocs de sempre, queda bé dir que efectivament ho faràs, i mai sobra penjar una fotografia a Instagram en què aparegui qualsevol carrer de la ciutat amb un bon filtre i amb el precipitat títol de "Descobrint la ciutat".

3. Anar a terrassetes

Gràcia, el Born, alguna zona del Raval que no tingui contacte amb el port... són bones opcions per prendre una cerveseta (entengueu "una" per "una dotzena") i parlar de temes banals amb amics i companys de pis.

4. Dir que desconnecten

Encara que siguis aquí, treballant fins i tot, va molt bé dir que desconnectes i que marxes de les xarxes socials durant uns dies. Instagram és un cas curiós, i és que el fet de dir que desconnectes augmenta la teva pujada de fotos en un 240% aproximadament.

5. Inscriure's a cursos

Cal aprofitar l'estiu per apuntar-te a qualsevol curs (per internet): Com arribar al públic que no escolta Kings of Convenience , Idees per no anar tan de col·lega per la vida , Atraure seguidors per a una pàgina d'una ferreteria , etc.

6. Entendre Manel

El tercer àlbum és una obra d'art. Una obra d'art que si a més a més entenguéssim, ja seria una cosa impressionant. L'estiu ens va molt bé per imprimir-nos els temes i, ja que hi som, provar d'entendre alguna de les seves lletres. Les d'Antònia Font és millor que les deixem per a l'hivern, amb el cap més fresc.

7. Recuperar sèries

Com que els modernets no toquem la platja (un dels llocs més mainstream que es poden trobar al món) sempre va bé recuperar alguns capítols d'aquelles sèries que tant ens fan gaudir. Arròs covat , Pop ràpid , Òpera en texans i Karakia en són bons exemples.

8. Concerts íntims

Tenint en compte que als modernets ens agrada la bona música, cal anar a buscar-la en un soterrani mal il·luminat d'un pub poc conegut en un barri poc segur. La resta són tonteries comercials. Durant l'estiu la calor és insuportable, els grups són més insofribles i al soterrani només hi quedem els modernets genuïns de veritat. Selecció natural.

9. Rentar banderes

És hora d'arreplegar les 19 banderes i pancartes que onegen al balcó de casa vostra i posar-les a la rentadora. La de Palestina ja té un color més rosat que vermell, la de la PAH comença a ser d'un verd clar que no va enlloc... En definitiva, la bandera de Gibraltar és l'única que encara aguanta intacta. Com que la vas penjar fa quatre dies...

10. Gintònics i fruita

Per a un bon modernet , com a mínim un gintònic diari és imprescindible. Se'n poden fer més, esclar, però llavors s'ha d'anar amb compte amb la fruita. No oblideu que cada gintònic ve amb uns catorze o quinze quilos de fruites a dins. De fet , segurament allò acaba sent més aviat un suc de taronja amb quatre gotes de ginebra.

stats