Publicitat
Publicitat

MANEGOT INGREDIENTS

Posam a bullir els fesols (o un altre llegum), que haurem deixat en remull la nit anterior, amb aigua freda i a foc suau. Fem un sofregit amb la ceba, la tomàtiga de ramellet, els alls, el llorer, la sobrassada i el botifarró. En estar ben melós, ho incorporam a l'olla del llegum, que ja estarà a mitjan cocció. Tallam a trossos mitjans les bledes, el borratxó i la carabassa i ho afegim en cru al cuinat quan gairebé el llegum ja sigui cuit. Ho comprovam de saó i si ens ve de gust hi posam una grapada de fideus de xeixa, que només han de coure uns quatre minuts. Bon plat per als estómacs fatigats per les bauxes i excessos d'aquests dies i que podem deixar fet el dia abans.

Bon profit

1/4 de quilo de fesols fava

Una ceba

Una cabeça d'alls

Una fulla de llorer

Un manat de bledes

Un borratxó

Un botifarró

Cinquanta grams de sobrassada novella

Un manat de grells

Cent cinquanta grams de fideus de xeixa

Cent grams de carabassa

4 tomàtigues de ramellet

Tres litres d'aigua o de brou