Portada 25/08/2013

Bangkok

L'antiguia de Bibiana Ballbè per conèixer el millor de la capital tailandesa

Bibiana Ballbè
5 min

BangkokCaos. Contrast. Saturació. Impactes constants, desordre absolut, moviment non-stop . Bangkok, entre la transició i la tradició, sempre ha estat motiu d'inspiració per a escriptors, dissenyadors de moda, fotògrafs i artistes: per pensar, per imaginar, per crear. Els seus carrers, olors i colors; la seva gent, els seus hàbits, la seva essència. Infinitat de muses. Una barreja explosiva, i una lluita constant entre el futur que té pressa per arribar i el passat que no deixa anar, la converteix en una ciutat altament creativa i cada dia més cosmopolita. La lluita entre aquestes dues variables la fa salvatge, contradictòria i un punt esquizofrènica. S'atreveix però a la vegada es retreu. I és la fricció d'aquest combat cos a cos que genera idees totalment inesperades i que atreu les ments més creatives del planeta, que han fet sortir l'altra cara de la ciutat: un Bangkok que combina la tradició i la modernitat fent explotar un moviment singular.

L'equació és fàcil: Bangkok assimila ràpidament les últimes tendències, les passa pel seu filtre, les taca amb la seva personalitat i estableix un nou codi i unes noves línies d'estil que acaben contagiant el disseny, l'art i la moda. Bangkok és poderosa i caòtica, inspiradora i desorganitzada, carismàtica i anàrquica, i aquí hi ha la gràcia. I el secret. A diferència d'altres grans capitals mundials que veuen com barris marginals es converteixen en zones de moda, Bangkok ha vist com la ciutat ha quedat esquitxada d' ateliers , bars, restaurants, botigues i mercats de forma desordenada i sense concentrar-se en un barri específic. I precisament per això, la millor fórmula per conèixer la ciutat és seguir les lleis de l'antiguia. Una manera de viatjar que genera trobades inesperades i fa que acabis en llocs imprevisibles. Aquells que fan de la ciutat un lloc únic al món. Alguns són arxiconeguts, però necessaris per entendre la ciutat; d'altres improbables de detectar, però imprescindibles després del descobriment. En qualsevol cas, aquí teniu els top 9 -10 seria massa previsible- de tot allò que, lluny dels clàssics d'una guia, cal visitar un cop aterrats a Bangkok. I també d'allà on escapar-se per desconnectar i voler tornar.

1. Mandarin Oriental

Pur oasis urbà ple d'història. Lloc de referència indiscutible

El Mandarin Oriental capta i millora l'essència de la ciutat. En cada un dels seus detalls, en cada un dels seus gestos. El Mandarin Oriental és Bangkok i Bangkok és el Mandarin. Una institució. Aquí van viure-hi i hi van escriure grans noms de la literatura com Joseph Conrad, Somerset Maugham, Noël Coward, Graham Greene i John Le Carré. I ara hi vénen les noves generacions d'actors i artistes. Sens dubte, és l'hotel: i ho és per la seva història, essència i presència. Pel seu servei, detalls i racons. Per les seves olors, per les seves 5 estrelles i els seus 7 restaurants i pels seus 1.300 treballadors: 3 per habitació. Tots impecables, tots resolutius, tots atents. És pura autenticitat i entrar a l'hotel és respirar l'ADN de la ciutat. L'hotel és el millor en moltes coses. I també el primer en tantes altres com a ser el primer hotel de Tailàndia. Un hotel, un món, una llegenda.

2. Magie Choo

Secret, misteriós, amagat. Un local difícil de trobar

No es veu des de fora, però a dins amaga un món. Racons foscos, sofàs de pell, parets d'obra vista, cortines que amaguen espais privats, copes antològiques. No hi ha res similar a Bangkok i sense reserva és difícil trobar-hi lloc. Entrar-hi és catapultar-se en el temps i anar a parar al Xangai dels anys 30: un lloc secret i prohibit.

3. The Trapeze Swingers Store

Moda i vinils. Decoració i llibres. Complements i mobles

Tot tacat d'un punt vintage amb una selecció acurada i amb personalitat. Una botiga/ atelier autèntica amb peces úniques i una porta que amaga un bar de copes sense nom ni cartell, perfecte per començar (o acabar) la nit. Carregat d'històries i sorpreses. Com concerts privats de les millors bandes indi: Iron and Wine van ser els últims a passar per allà.

4. Zeavola

Idil·lis, retorn als orígens.

Memòries per a la posteritat

Hi ha poques coses més emocionants que pensar en llocs llunyans, que imaginar-se illes amb palmeres i matins desenfocats. Aventures a la Indianes Jones i idil·lis a la James Bond. El Zeavola és tot això. Un racó al món amb les millors cabanyes del món ancorades davant d'aigua cristal·lina i peixos multicolor. Camuflat entre la selva, perfectament integrat en l'entorn i respectant el medi ambient. Sense parets ni sabates. Amb 18 espècies d'ocells i micos voltant lliurament. Únic i autèntic. Irrepetible. Dormir aquí és una experiència. Dormir aquí vol dir tornar als orígens i a la simplicitat. Recuperar-te a tu mateix. Oblidar-te de tot. I entendre el poder i la immensitat de la natura. Un lloc per viure-hi i començar una segona vida. O venir a col·leccionar un grapat de memòries per a la posteritat.

5. Liberty Area One

Bogeries i moda. Per perdre-s'hi com Michelle Obama i Katy Perry

L'adreça perfecta per conèixer els dissenys dels artistes, dissenyadors i creadors autòctons. No us perdeu les bosses Urface, els vestits de Flynow o les bogeries d'It's Happened to Be a Closet. Bangkok fa temps que lluita per convertir-se en capital de moda, i les sonades compres de Michaell Obama i Kate Perry a la ciutat l'estan consagrant.

6. Barri indi

Exòtic i extrem. Trepidant i asfixiant. Intens i atapeït. Dur

A l'extrem oest de Chinatown, l'ambient es torna més indi i pakistanès. Costa respirar però l'impacte visual paga la pena. Entre carrerons impossibles s'hi amaga un mercat de teixits, espècies aromàtiques i joies índies irrepetibles. Aneu-hi de dia. I perdeu-vos-hi.

7. Zuma

Restaurant japonès zen i sexi. Immens i sensacional

El millor sushi de la ciutat. Ple de hipsters , hi-so i gent guapa. Els habitants de Bangkok estan encantats de la inauguració recent d'aquest restaurant a la ciutat i n'han fet una bandera. The place to be . No us perdeu l' spider maki roll . Ni tampoc el Dragon Den. Acabeu amb un còctel de firma. I pagueu. No és barat, però frega l'excel·lència.

8. Dhara Dhevi Chiang Mai

Una escapada a la selva al nord de Tailàndia

Aquest és el lloc indiscutible per refugiar-se del soroll de Bangkok. Entrar a Dhara Dhevi és entrar en un altre món. Literalment. 60 hectàrees de boscos tropicals, camps d'arròs i palmeres salvatges. Entrar-hi és fer un viatge en el temps i entendre la filosofia i essència dels tailandesos. La no-pressa, el sempre-somriure, la servitud-eterna i l'art de no fer res. Silenci, pau. Cases colonials i tecnologia punta; fusta fosca, marbre blanc, sostres alts. Camins de pedra i bicicletes per moure't. Piscines sense fi, esmorzars sense límit. Passar per Dhara Devi és una experiència en tota regla. I s'ha de viure.

9. Chatuchak

Els mercats són el tema de Bangkok. N'està plagat

Chatuchak és un dels hits . Autèntic producte thai en un ambient que és un xou. Una revolució d'articles que conformen un mix de psicodèlia, punk i irreverència sense igual. Roba, art, joies, menjar i molt macarra. Un espectacle. Com Bangkok. Aneu-hi sense guia. Deixeu-vos portar. I aterreu als llocs més improbables. La millor manera de conèixer la ciutat.

stats