Misc 17/08/2013

Baba au Rhum: "El menjar fa que la gent es relacioni i, per tant, comunica"

1 min

Quin és el projecte més boig que heu dut a a terme?

Enguany el festival Oh! BCN se centrava en les plantes i el disseny, així que la nostra proposta es va basar en totes les plantes salvatges de Catalunya. Vam descobrir que no mengem ni el 30% del que existeix a la natura. Hi ha milers de coses que es poden menjar, però no sabem reconèixer-les. Per això vam fer per a la inauguració del festival un menú basat completament en plantes que ja no es consumeixen o mai s'han consumit. Vam fer un herbari perquè la gent sabés què estava menjant i uns pòsters amb les receptes.

¿Creieu que avui dia és crucial que el menjar entri per la vista? On queda el poc estètic però molt saborós guisat de la iaia?

Precisament, el guisat de la iaia torna! Hi ha molta gent amb projectes gastronòmics que el reivindiquen, i a nosaltres ens sembla genial. El menjar casolà genera unes sensacions que no hauríem de deixar de banda mai.

Qui és el vostre referent en aquest sector?

No en tenim. El cert és que apreciem molt els grans cuiners i l'alta gastronomia, que precisament està en un moment de la seva història molt interessant, però no és el nostre camp. Creiem que el menjar fa que la gent es relacioni i, per tant, comunica. Aquest és justament l'aspecte que més ens diverteix explorar amb la nostra feina cada dia. A més, creiem que el menjar per si mateix ja és perfecte. El nostre objectiu no és dissenyar plats ni menjar específic, sinó poder generar experiències noves i crear relacions mitjançant la gastronomia.

stats