Política 26/08/2013

#viacatalanamon: comparteix les fotos de la Via Catalana a l'exterior

L'ARA posa en marxa una eina per penjar directament les fotos de les cadenes humanes via Twitter en un mapa del món

Ara
2 min

BarcelonaPer veure tots els missatges clica aquí

La Via Catalana, la gran cadena humana que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) prepara per a l'Onze de Setembre i que creuarà el país de nord a sud, tindrà més de noranta ramificacions a tot el món. Les assemblees exteriors de l'ANC han convocat cadenes humanes a més de noranta ciutats [aquí podeu veure el mapa complet].

#viacatalanamon: comparteix les fotos de la Via Catalana a l'exterior

#viacatalanamon recollirà via Twitter les fotos i els comentaris de tots els participants a les diverses cadenes humanes a l'exterior en una eina especial que col·locarà automàticament les imatges en un mapa del món.

La primera cadena humana es va fer a Viena (Àustria) el 13 de juliol. Des d'aleshores n'hi ha cada cap de setmana i alguns dies laborables. Podeu seguir el detall amb el calendari de l'ANC a l'exterior actualitzat dia a dia.

Què he de fer per penjar les fotos?

Hi ha dues maneres de fer-ho:

  • Amb el mòbil. Si teniu compte de Twitter, podeu participar-hi amb el hashtag #viacatalanamon. Activeu l'opció de geolocalització al vostre Twitter si voleu que la vostra aportació surti al mapa.
  • Mitjançant el formulari de la web.

Què vol dir que he de geolocalitzar el meu tuit?

Per defecte, les piulades no porten informació de la posició des d'on s'han fet. Twitter té aquesta opció, però no per defecte. Totes les aplicacions d'ús habitual del Twitter tenen una icona per activar i desactivar la geolocalització.

stats