Política 13/12/2013

El govern valencià demana que l'Estat "impedeixi" la consulta a Catalunya si no es fa d'acord amb la legalitat

El vicepresident assegura que l'executiu d'Alberto Fabra veu amb "preocupació" la situació de Catalunya

Salvador Almenar
1 min
El vicepresident Ciscar demana que l'Estat no autoritzi la consulta. / GENERALITAT VALENCIANA

ValènciaL'anunci de la data i la pregunta de la consulta sobiranista a Catalunya també ha estat protagonista a la roda de premsa posterior a la reunió del govern de la Generalitat Valenciana celebrada aquest divendres a València. Preguntat sobre la possibilitat que el 9 de novembre de 2014 se celebri el referèndum, el vicepresident del Consell, José Ciscar, ha assegurat que el govern valencià veu amb "preocupació" la situació, igual que la resta de "governs autonòmics" i també l'espanyol.

El número dos del govern d'Alberto Fabra s'ha alineat amb els que creuen que l'Estat hauria d'impedir la consulta si aquesta se celebra al marge de la llei. "El govern valencià demana que no es faci res fora de la legalitat, i que si hi ha algú que pretén fer alguna cosa fora de la legalitat, que l'estat de dret posi en marxa tots els mecanismes necessaris per poder impedir-ho", ha dit Ciscar.

Preguntat per quina seria la seva resposta als dos apartats de la pregunta pactada per les forces catalanes partidàries del dret a decidir, el vicepresident valencià ha assegurat contundentment: "No caldria que contestés a la segona pregunta".

stats