Política 24/09/2017

Uns 300 ultres rodegen el pavelló de Saragossa on se celebra un acte de Podem

Agredeixen la presidenta de les Corts d'Aragó llançant-li una ampolla d'aigua

Laia Vicens
2 min

SaragossaUns 300 ultres rodegen el pavelló Siglo XXI de Saragossa on Podem ha convocat una assemblea de càrrecs públics per donar suport al referèndum de Catalunya. Els manifestants, que a primera hora del matí només eren una desena que es manifestaven perquè els béns de Sixena tornin a Aragó, s'han anat multiplicant i han rodejat totes les portes del pavelló.

Els ultres han escridassat els càrrecs electes de Podem i han increpat el líder d'En Comú Podem, Xavi Domènech, quan ha entrat al pavelló. A la presidenta de les Corts d'Aragó, Violeta Barba, li han llançat una ampolla d'aigua, que li ha anat al pit, quan ha sortit a parlar amb la policia per demanar reforços. Barba ha afirmat que està bé i que no li ha fet mal.

Els ultres també han sacsejat el taxi on anava la diputada de Catalunya Sí que es Pot Àngels Martínez i han fet malbé un cotxe de TV3.

Els manifestants han escridassat també els periodistes, a qui han amenaçat de denunciar si continuaven gravant. Els periodistes, davant d'un feble cordó policial de la Policia Nacional, han reclamat el seu dret a informar, però la policia ha demanat que la premsa es retirés de la zona per "no provocar". Els agents han decidit tancar les portes del recinte i no deixar sortir ni entrar ningú.

Segons els organitzadors de l'acte, la policia no podia garantir la seguretat dels presents per la falta d'efectius, ja que tots estan a Catalunya pel dispositiu de l'1-O. Per això, l'organització ha demanat a la Policia Nacional que doni l'ordre per mobilitzar efectius de la Guàrdia Urbana i permetre la sortida de les 150 persones que hi ha dins del recinte.

En acabar l'acte, l'organització ha demanat als càrrecs electes que no sortissin sols i s'ha acordat sortir tots plegats. La sortida s'ha fet sense incidents, perquè la policia ha pogut mantenir allunyades de les portes les persones que encara es concentraven al pavelló. Davant dels insults constants dels manifestants, els càrrecs de Podem han sortit de l'edifici amb crits de "Democràcia!".

En el seu parlament, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha volgut dirigir-se als ultres que envoltaven l'edifici. "Als feixistes que practiquen la violència, els demòcrates no els tenim cap por", ha dit.

Diversos polítics que eren dins l'assemblea han reaccionat a l'assetjament ultra de Saragossa:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha contraposat els enfrontaments de Saragossa amb les manifestacions "sense incidents" a Catalunya.

stats