Política 25/09/2017

La ultradreta no aconsegueix impedir la celebració d'un acte a València en defensa del referèndum

Els organitzadors diuen que la iniciativa "no es fa des de l'equidistància, sinó des del compromís"

Ara
2 min
El Teatre Micalet s'ha omplit per acollir l'acte de suport al referèndum.

ValènciaLes amenaces i l'intent de boicot del partit ultradretà Espanya 2000, que ha reunit a prop d'un centenar de militants a la porta del Teatre Micalet de València, no ha aconseguit impedir que el recinte cultural s'hagi omplit per acollir la celebració del primer dels quatre actes que la recent constituïda Xarxa del País Valencià pel Dret a Decidir ha organitzat per traslladar "la solidaritat del poble valencià amb el poble català".

En total, al Teatre Micalet s'hi han aplegat més de 250 persones que, en diversos moments, han corejat crits "d'independència". A més, a les portes de l'espai cultural s'han reunit mig centenar de joves de grups antifeixistes que han acudit per oposar-se a la presència de la formació d'extrema dreta.

Un grup de joves antifeixistes ha protestat per la presència de la formació ultradretana.

Segons ha explicat Antoni Infante, president de la Plataforma del País València pel Dret a Decidir, col·lectiu que s'integra en la xarxa que acull entitats culturals, polítiques i sindicals, la iniciativa es du a terme "no des de l'equidistància, sinó des del compromís de la part del poble que anhela més espais de llibertat".

Infante també ha assegurat: "S'ha confirmat que hi ha sectors creixents del nostre poble que volen expressar la seva solidaritat, però també la reivindicació de la nostra realitat i les nostres expectatives".

Taula rodona i concert de Pau Alabajos

Presentat per la membre del secretariat de la Intersindical Valenciana, Beatriu Cardona, l'acte ha consistit en una taula rodona amb la participació del president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, David Minoves; la representant de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, Anna Arqué; i la portaveu de la Xarxa del País Valencià pel Dret a Decidir i regidora de l'Ajuntament d'Alaquàs (Horta Sud), Consol Barberà. Així mateix, la iniciativa ha comptat amb l'actuació del cantautor valencià Pau Alabajos.

Consol Barberà ha dit: "Expressem el nostre rebuig als intolerants que intenten boicotejar els intents pacífics i plurals de manifestar la llibertat d'expressió i com veiem des del País Valencià la situació de Catalunya".

Per la seva banda, Anna Arqué ha assegurat que "a Europa es veu la desesperació de l'estat espanyol i els seus fils franquistes com demostra la manifestació a l'exterior del teatre".

En aquest sentit, David Minoves ha afirmat que a Catalunya està produint-se "un procés d'emancipació nacional com els que han passat arreu del món". Minoves ha remarcat el caràcter pacífic del procés mentre que des del govern espanyol "es parla amb un llenguatge de repressió".

Seguidors de la formació ultradretana España 2000.

Insults i crema de dos estelades

Els seguidors d'Espanya 2000, que han acudit amb una pancarta amb el lema 'El separatisme és un crim que no perdonem', han corejat frases com "Guàrdia Civil agafa el teu fusell", "Espanyol, defensa la teva nació" i "Catalanistes, terroristes". A més, han cremat dues banderes estelades.

La policia espanyola ha deixat que els seguidors de la formació d'extrema dreta es manifestessin a tan sols dos metres de la porta del Teatre Micalet, cosa que ha molestat alguns assistents a l'acte, que han hagut de suportar la violència verbal dels militants ultradretans.

stats