Política 02/09/2017

Un sondeig a 'El Español' situa en un 50,1% els partidaris de la independència a Catalunya

L'enquesta del diari de Pedro J. Ramírez assenyala que els contraris a l'estat propi són un 45,7%

Ara
2 min
En la jornada de participació del 9-N van votar 2,3 milions de persones. Un any i mig després, el referèndum torna a ocupar un paper central en el tauler català.

BarcelonaMajoria per la mínima a favor de la independència. Així es desprèn d'un sondeig de Sociométrica avançat aquesta nit a 'El Español' en què s'assegura que un 50,1% dels catalans estan a favor de l'estat propi. Els contraris a la independència, segons l'enquesta del diari de Pedro J. Ramírez, representen un 45,7%.

El digital recull que els partits que donen més suport a la independència són ERC (93), el PDECat (92%) i la CUP (92%), mentre els que n'estan més allunyats són els simpatitzants del PSC (9%), Ciutadans (1%) i el PP (0%). Pel que fa als votants de CSQP, l'enquesta assenyala que el 47% volen la independència, enfront d'un 43% que no. Per trams d'edat, els joves i la gent gran són els més mobilitzats (60% els joves i 54% els més grans de 66 anys).

L'anàlisi que fa 'El Español' de les dades és que el suport a la independència ha crescut "després dels atemptats de Barcelona i Cambrils", però que després dels "dubtes sobre la gestió de la informació per part de les institucions catalanes" el suport ha baixat.

Per franges d'edat, els més joves són els més mobilitzats (60%), mentre que el tram d'edat en què el suport a la independència té un nivell semblant és en el de més grans de 66 anys (54%).

En l'última onada de l'enquesta de l'ARA sobre el referèndum, elaborada per l'Institut Opinòmetre, els que votaran 'sí' l'1-O també són superiors als que votaran 'no' i representen, respectivament, un 41,9% i un 37,8%. Un 4,2% votarà en blanc i l'altre 16,1% són indecisos.

Al marge del sentit del vot, l'enquesta en aquest diari publicada al juny també es fixava en el nivell de participació: entre els que diuen que aniran a votar segur (54,9%) i els que diuen que probablement (9,3%) sumen un 64,2%, un percentatge que se situa en la mitjana de la participació en les eleccions catalanes.

stats