Política 02/05/2016

Els socialistes donen per caducat el pacte amb Ciutadans

La fins ara número dos de Pedro Sánchez, Meritxell Batet, acusa Pablo Iglesias de ser el responsable de la nova convocatòria electoral en una entrevista a Catalunya Ràdio

Ara
2 min
Rivera i Sánchez s'han reunit aquest dijous al matí al Congrés / EFE

BarcelonaEsgotada ja tota possibilitat d'arribar a un acord per formar govern, els partits es troben ja en plena precampanya electoral. Els socialistes volen tornar a defensar el seu projecte amb les mans lliures i és per això que consideren que, a partir d'aquest dilluns, donen per extingida l'entesa amb Ciutadans. "L'acord amb Ciutadans caduca avui, que és el darrer dia de legislatura", ha assegurat la fins ara número dos de Pedro Sánchez a Madrid i aspirant a cap de llista del PSC, Meritxell Batet.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Batet ha explicat que els socialistes tornaran a reivindicar en la campanya el seu projecte i el programa electoral amb el qual es van presentar a les eleccions del 20-D. Ha justificat, a més, que l'acord amb el partit que lidera Albert Rivera responia únicament al "sentit de la responsabilitat i d'entendre la pluralitat" que hi havia al Congrés fruit dels resultats dels comicis. Tot i que ha defensat que el pacte amb C's responia "en un 75%" al programa socialista, Batet ha insistit que ara només serà "vàlid" el seu programa electoral.

La dirigent del PSC ha atribuït bona part de la responsabilitat de tornar a anar a les urnes al líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha acusat de no facilitar el diàleg per arribar a un acord de govern. "Nosaltres teníem els objectius molt clars, que eren aconseguir un acord, si podia ser, primer amb les forces d'esquerres", ha dit Batet, i ha recordat que amb Compromís i IU hi havia una possibilitat d'entesa en estat molt avançat.

Sobre l'oferiment d'Iglesias al PSOE, de qui ha dit que vol que sigui "un aliat" i entri al seu govern si Podem guanya les eleccions del 26-J, Batet ha dit que "hauria estat molt bona" aquesta actitud a les negociacions.

stats